ponedeljek, 25. julij 2011

Solata Caprese, z zvezdico, : )

SOLATA CAPRESE, z zvezdico, :  )

 

Ker sem dobila lep, domač, rdeč in dišeč paradižnik. Sem hitro skočila po light mocarelin hlebček. Solata pa je res, sestavljena v nekaj minutah. Sveža, poletna, dobra. Sicer je osnova paradižnik, mocarela in bazilika, torej tri italijanske barve, sama sem dodala še malo kaper, pa vložen sušen paradižnik, ki super poveže okuse med seboj. Tudi kakšna oliva ne bi bila napačna za zdraven.

 

Dsc_002810

 

2 srednje velika domača paradižnika

2 zavitka mocarela sira

listi sveže bazilike

kapre

sušen paradižnik, vložen v olivnem olju

Paradižnik očistimo in narežemo na kolobarje. Mocarelin klebček narežemo na rezine in jih položimo na paradižnik, na to damo svež list bazilike, posujemo s kaprami in dodamo rezino vloženega paradižnika v olivnem olju. Za prste obliznit... 

 

Dsc_00284

 

Dsc_00292

 

Dsc_00313

 

Dsc_00344

 

Dsc_00352

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar