sobota, 2. april 2011

Marainirani pečeni melancani s česnom in balzamičnim kisom

 

 

MARINIRANI PEČENI MELANCANI S ČESNOM IN BALZAMIČNIM KISOM 4 osebe

2 melancana

olje

sol

bel balzamični kis 

3 stroki česna

 

Melancane operemo in narežemo na rezine široke 1 - 1.5 cm. Nič ne cedimo, nič ne stiskamo tekočine ven, sploh ne vem, od kje je ta mambo džambo prišel. Melancani niso grenki, tekočine v njih ni, ne jih mrcvarit, še preden se pečejo. Narezat in v ponev, to je vse.

Ponev dobro naoljimo, segrejemo, gor damo rezine melancan in jih rjavo popečemo z obeh strani. Pozor, melancani pri peki rabijo olje, saj so le teko mehki, voljni in okusni. (sej se vsi spomnimo, ko smo kdaj jedli v kaki gostilni melancane na žaru, ki so bili kot bi jedel stiropor...). Olje dobesedno vsrkajo, kot spužve. Pečene nalagamo v skledo, rahlo ohladimo, dodamo strt česen, sol in balzamični kis in če se le da, čez noč mariniramo v hladilniku. Tako pečene melancane postrežemo samostojno s kruhom, lahko s pečenim sirom za žar, z raznimi namazi in kruhom, z vsem mesom pečenim na žaru... So krasna priloga. Lahko naredimo podlago iz polente, gor melancane, čez mozzarello, popečemo v pečici, možnosti je skratka ogroooomno...

 

Melancane narežemo...

Dsc_0348

Popečemo v naoljeni ponvi, takole mora zgledat. 

Dsc_0346

Pečene zlagamo v skledo, ohladimo...

Dsc_0350

Gor damo stisnjen česen, balzamični bel kis in sol...

Dsc_0355

Premešamo in pustimo čez noč v hladilniku...

Dsc_0359

Postrežemo...

Dsc_01301

Takole...

Dsc_01282

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar