četrtek, 14. april 2011

Zelenjavni zvitki v riževem papirju

 

 

ZELENJAVNI ZVITKI V RIŽEVEM PAPIRJU

 

listi riževega papirja sama imam 200 g zavitek

1 narezano korenje na julienne

1/2 bučke, narezane na julienne

narezano zelje

1 manjši por narezan

3 - 4 žlice sezamovega olja

ostrigina omaka

malo Natur Vegete

olje

vroča voda za mehčanje riževih listov

 

Na olju popražimo skupaj por in zelje, da malce zadiši, dodamo narezano korenje in bučko, ostrigino omako, malo Natur Vegete in pražimo, da zelenjava uvene.

V skledi vroče vode potopimo rižev list, za kakih 20 sek in ga damo na krpo, da se odcedi. Nadevamo z nadevom, zapremo in zavitki so pripravljeni. Sama sem jih popekla v naoljeni ponvi, lahko jih tudi ocvremo v voku. Postrežemo z omakami, lahko tudi samo s sojino, :  )

 

Rižev papir...

Dsc_01072

Narezano korenje...

Dsc_01613

Narezana bučka...

Dsc_01652

Narezano zelje...

Dsc_01684

Zelje in por...

Dsc_01703

Ostrigina omaka, (dobi se tudi pri nas po moje, v večjih hipermarketih)

Dsc_02242

Sezamovo olje...

Dsc_02131

Na olju popražimo zelje in por...

Dsc_02162

Takole...

Dsc_02172

Dodamo bučko in korenje, ostrigino omako in malo Natur Vegete...

Dsc_02191

Popražimo...

Dsc_02202

Takole, da zelenjava uvene...

Dsc_02232

Rižev papir...

Dsc_02372

Namočimo ga v vročem kropu...

Dsc_02251

Ga damo ven, na krpo...

Dsc_02343
Lepo razprostremo...

Dsc_02262

Gor damo nadev...

Dsc_02283

Zavijemo takole...

Dsc_02302

Pa še takole z obeh strani...

Dsc_02312

Takle zgleda. Tudi take se lahko je, komot.

Dsc_02334

Damo jih v naoljeno ponev...

Dsc_02363

Popečemo z obeh strani, ne preveč...

Dsc_02391

Postrežemo magari samo s sojino omako...

Dsc_02441

:  )

Dsc_02483

:  )

Dsc_02502

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar