torek, 15. november 2011

Orehovi rogljički s cimetom

OREHOVI ROGLJIČKI S CIMETOM

Eni krasno enostavni piškotki. Dobri pa toliko, da bo treba kmalu naredit še eno rundo, morda celo naslednji dan, :  )

 

Dsc_01041

 

 

250 g masla

 

350 g moke

 

100 g sladkorja

 

150 g zmletih orehov

 

cimet

 

1 jajce

 

 

Zmešamo moko, cimet, mlete orehe in sladkor, nato dodamo mehko maslo in jajce in hitro zmešamo. Oblikujemo rogljičke in jih pečemo na 180*c cca 10 min. Posujemo s sladkorjem v prahu.

***Tile piškoti so dobri, rahli, primerni, da z njimi packajo otroci in oblikujejo iz njih rogljičke, kačice, črke in podobno. Zelo enostavna masa za naredit, pa zelo lahko oblikovat iz nje. 

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: "Ob teh rogljičkih postrežemo Auroro desert, polsuho vino Miran Šibava. Vino je sestavljeno iz rumenega muškata in iz verduzza. Sladici polepša okus in se z njo združi".  Vsa vina lahko kupite  na www.invinoveritas.si

 

Zmešamo moko, sladkor, cimet in mlete orehe, dodamo jajce in maslo in premešamo...

Dsc_00802

Takole...

Dsc_00831

Oblikujemo rogljičke in jih položimo na peki papir... Pečemo cca 10 min na 180*c...

Dsc_00841

 

Dsc_01041

 

Dsc_00981

 

Dsc_01123

 

 

Dsc_01052

 

Dsc_01053

 

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: "Ob teh rogljičkih postrežemo Auroro desert, polsuho vino Miran Šibava. Vino je sestavljeno iz rumenega muškata in iz verduzza. Sladici polepša okus in se z njo združi".  Vsa vina lahko kupite  na www.invinoveritas.si

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar