sreda, 16. november 2011

Fižolova juha po mehiško

FIŽOLOVA JUHA PO MEHIŠKO 3 - 4 osebe

 

Uh. Razlika je med dvema fazonoma delanja fižolovih juh. Pašta fižol je redkejša, lahko se zgosti s prežganjem in vanjo gre samo kuhan fižol. Fižolova juha pa je iz pasiranega fižola, vanjo gre še cel fižol. In je gosta. Polnega okusa. Nekako nisem uspela fotografirati postopka. Ampak, saj bomo znali... :  )

 

Dsc_0063-1

Kuhan fižol, od 300 - 500 g

1 paprika

2 stroka česna

1/2 sesekljane čebule

2 lovorjeva lista

peteršilj

bazilika

1/2 konzerve koruze

*2 suha čilija

testenine, po možnosti jajčne, da se ne razkuhajo

olje

 

Na olju prepražimo čebulo, da porjavi, dodamo paradižnikovo mezgo, popražimo, nato pa fižol. Kako skodelico si ga prihranimo za potem. Zalijemo z vodo, dodamo začimbe, če so suhe, solimo in dobro in temeljito prepasiramo s paličnim mešalnikom. Vode dodamo toliko, da dobimo gostljato juho. Sesekljamo papriko na majhne koščke in jo dodamo juhi, prav tako fižol, ki je ostal in pa koruzo in tistim, ki imate radi pekoče, *čijije. Dodamo lovorjeve liste in stroke česna, pest testenin in kuhamo, dokler se ne zmehčajo. Postrežemo z dobrim kruhom in žlico kisle smetane. 

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: "Zraven te jedi pa nekaj robustnega, naj raje en dober merlot. Tokrat sem izbrala Pulec Merlot 2009. Vino se ponaša z bronasto medaljo na letošnjem Decanterjevem ocenjevanju vin.  Bodite pozorni na pookus, nato pa povejte ali bi še pili tako vino. Bi!".  Vsa vina lahko kupite  na www.invinoveritas.si

 

Dsc_0063-1

 

Dsc_0064-1

 

Dsc_0067-1

 

Dsc_0060-1

 

Dsc_0063-1

 

Bruna Pahor priporoča izbor vina: "Zraven te jedi pa nekaj robustnega, naj raje en dober merlot. Tokrat sem izbrala Pulec Merlot 2009. Vino se ponaša z bronasto medaljo na letošnjem Decanterjevem ocenjevanju vin.  Bodite pozorni na pookus, nato pa povejte ali bi še pili tako vino. Bi!".  Vsa vina lahko kupite  na www.invinoveritas.si

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar