sreda, 26. december 2012

Brownie ala Zlatka


BROWNIE ALA ZLATKA


Browniji so ena taka hecna in slastna tvarina iz jajc in čokolade s sila malo moke. Samo toliko, da v zrak drži. In ja. Zelo popularni čez lužo. Če imate priložnost, dajte si kdaj naročit v kaki kavarni, z vročim kakavom... Mmmm, pure heaven. Res so dobri. Hitro narejeni. Pa za vse prste oblizat. Tale recept je prispevala Zlatka Berko, kolegica s FB. Iz nekega spoštovanja do nje sem si recept shranila, kjer je čakal do decembra, ko smo se potopili v čokoladno kalorično dekadenco. No. Po njej je dobil tudi ime. Torej, hvala prav njej, Zlatki. Seveda je dobil par malenkostnih popravkov, ampak osnova je enaka.Testo:


4 jajca

100 g sladkorja

200 g masla

100 g čokolade za kuhanje

4 žlice moke

1 žlica pecilnega

2 žlici grenkega kakava


Maslo stopiš na majhnem ognju in vmešaš vanj čokolado, da se popolnoma stopi. Ohladimo do mlačnega. Rumenjake penasto stepeš skupaj s sladkorjem. Posebej v posodi stepeš beljake v trd sneg. V maso iz rumenjakov vmešaš masleno-čokoladno maso, potem pa izmenično še beljakov sneg in moko s pecilnim praškom in kakav v prahu. Maso pečemo pri 180*c v pečici kakih 20 min, vedno na sredi z leseno palčko preverite, če je pečeno. Prešpikamo z vilico in ohladimo.

Preliv:2 dl sladke smetane

200 g čokolade, temne, za kuhanje

1 žlica sladkorja


Smetano, čokolado in sladkor stopimo na najnižjem ognju, vseskozi mešamo, da se ne prismodi. Prelijemo čez biskvit in ohladimo.
Stopimo maslo in čokolado...


Rumenjake in sladkor vmešamo...


Penasto vmešamo...


Stepemo sneg iz beljakov...


V maso iz rumenjakov in sladkorja vmešamo masleno - čokoladno maso...


Takole...


Počasi vmešavamo sneg iz beljakov, moko s pecilnim in kakav v prahu...


Takole...Vlijemo v pekač in pečemo na 180*c kakih 20 min...


Pečeno ohladimo in prešpikamo...


Stopimo smetano, čokolado in žlico sladkorja in prelijemo po biskvitu. Ohladimo...Takole...Takole zgleda cel kos...
Ni komentarjev:

Objavite komentar