ponedeljek, 17. december 2012

Tajine s suhim sadjem in mandlji


TAJINE S SUHIM SADJEM IN MANDLJI po maroško





3-4 piščančja bedra
1 čebula
2 stroka česna
sol
cimet
kajenski poper
muškatni orešček
nekaj suhih sliv, marelic, (obvezno namočimo čez noč dan prej)
pest mandljev brez kožice, belih...

Čebulo in česen sesekljamo. Meso popečemo brez olja v ponvi na obeh straneh. Dodamo nasekljano čebulo in česen in pokrito dušimo kakih 30 minut. Dodamo začimbe, po želji, lahko tudi pekoče, namočeno suho sadje in mandlje in pokrito dušimo še kakih 10 minut, da se okusi povežejo. Postežemo s kruhom ali kuskusom. Seveda pa po naših navadah s kakršnokoli prilogo.

Čebula in česen...


Namočimo suho sadje... Slive in marelice...


Meso popečemo, dodamo čebulo in česen...


Pokrito dušimo kake pol ure...


Dodamo suho sadje...


Dodamo mandlje...


Takole zgleda pečeno...













Ni komentarjev:

Objavite komentar