sreda, 11. januar 2012

Juha iz belega fižola in kvinoje

JUHA IZ BELEGA FIŽOLA IN KVINOJE

 

Dsc_00102

 

 

1 korenje

1/3 pora

2 stroka česna

2 lovorjeva lista

1/5 skodelice kuhane kvinoje (dobi se v zdravih trgovinah, imajo tudi v Mullerju)

olje

4 žlice paradižnikove omake

*2 žlici moke

sol

bazilika

 

Kvinojo skuhamo v osoljenem kropu, da se zmehča. Por narežemo, korenje očistimo, olupimo in prav tako narežemo na kolobarje. Na dveh žlicah olja popražimo korenje in por, dodamo *2 žlici moke, popražimo, nato dodamo paradižnikovo mezgo, malo popražimo, dodamo fižol in zalijemo z vodo. Nato dodamo še stroke česna, lovorjeve liste, solimo in dodamo baziliko. V juho stresemo kuhano kvinojo in kuhljamo še kakih 10 - 15 min. Postrežemo s kruhom.

*** teh dveh žlic moke ni treba dat, kdorkoli tega noče ali ne mara.

Kvinoja/Quinoa presna

Dsc_02361

Kuhana...

Dsc_0260

Por in korenje...

Dsc_0248

Fižol...

Dsc_0250

Popražimo na olju dodamo moko za (prežganje)...

Dsc_0251

Dodamo paradižnikovo mezgo...

Dsc_0252

Fižil, zalijemo z vodo, damo kvinojo, začimbe...

Dsc_0253

Kuhljamo...

Dsc_00023

:  )

Dsc_00043

 

Dsc_00122

 

Dsc_00091

 

Dsc_00154

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar