torek, 24. januar 2012

Praline, surove, raw

PRALINE, mandlji - indijski oreščki (SUROVE - RAW)

 

Dsc_01042

 

Skoraj vsakdo od nas se je že kdaj srečal s presno hrano. Meni osebno so všeč takele praline iz oreščkov, sladkornega sirupa, lahko jih zgolj povaljamo v kokosovi moki ali pa oblijemo s čokolado. Vseeno, so vsaj hranljive in zdrave. Je že res, da če segrevamo čokolado nad 40*c niso več surove, pa tudi čokolada ni narejena na raw način. Za res naraven obliv zmešamo kakav v prahu, kokosovo maščobo in sladkor ali pa javorjev sirup. Lahko pa praline zgolj povaljamo v kokosovi moki. 

 

150 g mletih indijskih oreščkov

150 g mletih mandljev

125 ml agavinega sirupa

5 - 6 žlic kokosove moke

 

150 g kvalitetne plantažne temne čokolade, (če je odstotek kakava velik, dodamo kako žlico olja, kokosove maščobe, da se lažje stopi v homogeno maso)

 

Indijske oreščke in mandlje zmeljemo, zmešamo jih z agavinim sirupom in kokosovo moko v enakomerno gosto maso. Z vlažnimi rokami oblikujemo za manjši oreh velike kroglice. Na najmanjšem ognju sesrevamo čokolado, da se popolnoma raztopi, vseskozi jo mešamo, da se ne prime na dno posode. Pralino vsako posebej z žlico povaljamo v čokoladi in jo postavimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Damo na hladno, da se čokolada strdi. 

***Praline lahko povaljamo zgolj v kokosovi moki.

 

Mleti mandlji, indijski oreščki, agavin sirup...

Dsc_00303

Naredimo kroglice...

Dsc_00364

Povaljamo v stopljeni čokoladi...

Dsc_00552

Takole zgledajo...

Dsc_01041

 

Dsc_01023

 

Dsc_00992

 

Dsc_00941

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar