torek, 18. september 2012

Baba ganoush, namaz iz melancanov in sezamove paste - po arabsko

BABA GANOUSH namaz iz melancanov in sezamove paste - po arabsko

Nisem čisto sigurna, od kje izvira recept. Pa tudi tole pečenje v pečici. Naslednjič bom melancan popekla narezan na rezine v ponvi, na olju. Potem ga bom zmešala v mešalniku z lupino vred. Je pa tole krasen in njam, njam namaz. Vsekakor vreden pozornosti. Tahini pasta se dobi na eksotični polici v večjih supermarketih. (je pa to sezamova pasta). 

 

Dsc_00569

 

1 melancan

sok ene limone

sol

pol skodelice tahini paste

2 stroka česna

2 žlici olivnega olja

 

 

Melancan p rebodemo z vilicami in ga pečemo v pečici na 180*c kakih minut. Ko ga damo ven počakamo, da se maloohladi in uvene, potem sredico z žlico postrgamo iz lupine. Sestavine skupaj zmešamo v mešalniku, da dobimo gladko maso. Postrežemo s kruhoma ali pa nizkim, nevzhajanim arabskim kruhom.

 

Melancan...

Dsc_00765

Sok limone...

Dsc_00725

Takole ga prešpikamo, preden ga damo v pečico...

Dsc_00239

Pečen zgleda takole...

Dsc_00396

Potem ga olupimo, če se ne da, postrgamo vsebino z žlico...

Dsc_00436

Olivno olje, limonin sok in stroka česna...

Dsc_0104

Tahini pasta...

Dsc_00924

Zmešamo v mešalniku, s tahini pasto...

Dsc_00453

 

Dsc_00463

 

Dsc_00529

 

Dsc_00505

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar