torek, 18. september 2012

Jabolčni drobljenec z mandlji in kokosom

JABOLČNI DROBLJENEC Z MANDLJI IN KOKOSOM

 

Dsc_00119

 

Jabolčna čežana: 

1.5 kg jabolk

sok polovice limone

nekaj žlic rjavega sladkorja, po želji in okusu

cimet

voda

Drobtine za posip, (crumbles):

kokosova moka

nalistani mandlji

2 - 3 žlice sladkorja

2 - 3 žlice masla

 

Jabolka olupimo, izpeščičimo in narežemo na lističe. Na malo vode jih skupaj s sladkorjem, limoninim sokom in cimetom zdušimo do mehkega. Sestavine za drobljenec zmešamo v posodi. Masa mora biti drobljiva, masla mora biti le za vzorec. Jabolčno čežano naložimo v pekač, čez nadrobimo drobljenec in potem vse skupaj pečemo v pečici na 180*c, kake pol ure, da drobljenec porjavi.

 

Sestavine za drobljenec...

Dsc_00794

Jabolčna čežana v pekaču...

Dsc_00812

Čez posujemo drobljenec...

Dsc_00864

Pečeno zgleda takole...

Dsc_0011casvxdkr

 

Dsc_00135

 

Dsc_00175

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar