nedelja, 4. november 2012

Piščančji tajine s kutinami

PIŠČANČJI TAJINE S KUTINAMI - po maroško

 

Spet gre za tajine, dušeno jed, maroškega porekla. Okusi, ki se razvijejo, ko je v kombinaciji meso in sadje, so božanski.

 

Dsc_0035caa71b94

 

2 kosa piščančjih prsi s kožo in kostmi

1 velika čebula

3 stroki česna

olje 2 žlici

sol

poper

mlet ingver

muškatni orešček

mlet žafran

 

2 veliki kutini

3 - 4 žličke sladkorja

cimet

voda

 

Čebulo in česen nasekljamo. V naoljeno visoko ponev damo piščančje meso, nanj pa sesekljano čebulo in česen, pa vse začimbe, malce na odprtem popražimo, tudi da meso dobi barvo, potem pa zalijemo s kake 2 dl vode in pokrito dušimo kako uro, morda celo več. Vmes pogledamo, kaj se dogaja, po potrebi dolijemo vodo, prsi pa obrnemo. Na koncu mora ostati gostljata omaka, ki ni preredka.

Vmes olupimo kutine, odstranimo seme in jih pokuhamo v vodi s sladkorej in cimetom kakih 15 min. Odcedimo.

Ko je meso skoraj pripravljeno, v omako dodamo kutine, še malo pokuhamo, da se okusi povežejo in postrežemo. Tajini se jedo ponavadi s kruhom, ponudimo pa lahko katerokoli prilogo.

 

Kutine...

Dsc_00058

Čebula in česen...

Dsc_0007ca8dsabw

Čebulo damo k mesu, v naoljeno visoko ponev...

Dsc_001110

Pa začimbe, poper, muškatni orešček, mlet ingver, mlet žafran...

Dsc_0013cavblo61

Pražimo, dodamo začimbe...

Dsc_00216

Kutine olupimo in očistimo...

Dsc_001611

Potresemo s cimetom in sladkorjem...

Dsc_00175

Dolijemo vodo in kuhamo...

Dsc_00196

Odcedimo...

Dsc_0025cauorug5

Na koncu dodamo k mesu...

Dsc_00293

Takole...

Dsc_003210

 

Dsc_00388

 

Dsc_00425

 


 

 

 

 


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar