sobota, 12. januar 2013

Naravna olja za nego kože




NARAVNA OLJA ZA NEGO KOŽE





Že nekaj časa uporabljam za obraz samo olja. Ko sem jaz odkrila trgovino Melvita (zdraven Mobitel trgovine in nasproti H&M) v ljubljanskem City Parku, sem bila najbolj srečen človek na svetu. Zakaj? Ker sem našla hladno stiskana, kvalitetna olja za domačo uporabo in kozmetiko. Nobene več kreme ne uporabljam, samo to in sem zelo, zelo zadovoljna. 

Spletna stran: http://www.melvita.si/ve%C4%8Dje-je-bolj--zeleno--,22,2,6323,43648.htm

FB stran: http://www.facebook.com/pages/Melvita-Slovenija/228085867218950?fref=ts


Včeraj sem kupila tele 4, ricinovo za nohte in obnohtno kožico, pa kožo na rokah. Uporabljam ga tudi za nego nog in nohtov. Zvečer, pred TV, namažem nohtke, roke in počakam, da se vpije. Boragovo in svetlinovo olje sem si vzela za nego svoje luskavice na predelih kolen in gležnjev. *** Moja opazka, da se je potrebno nekako navaditi na njun vonj, vsekakor ni najbolj zapeljiv in dišeč. Lešnikovo olje pa je za masažo, lahko se ga meša z drugimi, fino je za lase, saj ni mastno.

Prepisano z etiket na izdelkih Melvita:


RICINOVO OLJE - nega nohtov: Naravno želatinasto olje v kakovosti, ki ustreza farmakopeji, je pridobljeno s prvim hladnim stiskanjem semen rastline Ricinus communis (Euphorbiacee) rastline, ki jo ponekod imenujejo tudi Kristusova palma ali Zaščitno drevo (Karibi). Tradicionalno se uporablja za zunanjo uporabo, za krepitev las, nohtov in trepalnic.
Prvo hladno stiskanje, ne vsebuje barvil in konzervansov.
Izdelek ni testiran na živalih.




Uporaba: segrejte olje v dlani in ga nanesite na trepalnice ali nohte. Lahko ga uporabljate za odstranjevanje ličil.
LEŠNIKOVO OLJE - za masažo: Organsko deviško olje, pridobljeno s hladnim stiskanjem semen Corylus avellana, navadne leske. Pomirja in blaži, podobno kot olje sladkega mandlja, vendar se od njega razlikuje po tem, da se hitro vpija in na koži ne pušča mastnega preostanka. Primeren je za nego suhe, občutljive kože in las. Primeren je za masažo, ker ga zlahka mešamo z drugimi eteričnimi olji in olji za kopel.
Prvo hladno stiskanje, ne vsebuje barvil in konzervansov.
Izdelek ni testiran na živalih.
Uporaba: Nanesite na obraz ali telo in nežno vtrite v kožo. Za še večjo učinkovitost nanesite na rahlo navlaženo kožo.



SVETLINOVO OLJE - regeneracija: To odlično olje za obnavljanje kože je pridobljeno s prvim hladnim stiskanjem semen Oenothera biennis ali svetlina. Olje je zelo bogato z esencialnimi maščobnimi kislinami in vsebuje 8 do 10% gemalinolenske kisline. Ob zunanji uporabi ga priporočamo za nego medle, zgubane in utrujene kože, saj vrača prožnost, poveča odpornost kože na ultravijolično svetlobo in pospešuje površinsko prekrvavitev. 
Prvo hladno stiskanje, ne vsebuje barvil in konzervansov.
Izdelek ni testiran na živalih.




Uporaba: Nežno vtrite v kožo. Za še večjo učinkovitost nanesite na rahlo navlaženo kožo. Priporočamo, da olje po odprtju hranite v hladilniku. 
BORAGOVO OLJE - regeneracija: Boraga pomladi občutljivo in utrujeno kožo. Olje, pridobljeno s prvim hladnim stiskanjem boraginih semen (Borago officinalis), je izjemno bogato z gamalinolensko kislino od 20 do 25%. Koži vrača prožnost in mehkobo, hkrati pa je to "olje mladosti", obnavlja, deluje proti gubam in daje občutek ugodja ob negi.
Prvo hladno stiskanje, ne vsebuje barvil in konzervansov.
Izdelek ni testiran na živalih.
Uporaba: Nežno vtrite v kožo. Za še večjo učinkovitost nanesite na rahlo navlaženo kožo. Priporočamo, da olje po odprtju hranite v hladilniku. 





Za darilo ob nakupu sem dobila cvetno vodico iz pomarančevca s pršilko. Res lepa gesta trgovine. Vsi imamo radi darila, kajne? Vodica je super, nanese se jo na očiščen obraz pred nanosom olja, njena učinkovitost pa je pomiritev, mehčanje in osvežitev vseh tipov kože. In res, koža je žametno mehka. Plus še nekaj. Vonj vodice je zelo poseben, prijeten. Že včeraj sem jo nekajkrat nanesla, samo da bi identificirala vonj. Pa me je popeljal, v arabsko kopalnico. Ja, to je to. Tako bodo dišali prostori v kakem Maroku, pa tudi kje drugje v arabskih deželah. Torej, zelo orientalski vonj, prepozna se tudi jasmin. 



Jeseni sem si v Maroku kupila njihovo olje, doma pridelano arganovo olje. S tem se mažem vsak večer, ko si očistim obraz od ličil.


Ricinovo, svetlinovo, lešnikovo in boragino olje...






Takole zgleda embalaža, steklenička s pršilko...



Arganovo olje iz Maroka...


Takole kozice jedo sadeže iz arganovih dreves, izpljunejo pa koščice. Berberi jih poberejo in jih stiskajo v olje. Fotkano iz avtobusa na poti iz Marrakescha v Essaouiro, (Marocco), oktober 2012.



 Cvetna vodica iz pomarančevca s pršilko...



Radi imamo tudi tele balzame za ustnice, 100% naravni...








Ni komentarjev:

Objavite komentar