nedelja, 13. januar 2013

Rižota s treviškim radičem in mariniranim tofujemRIŽOTA S TREVIŠKIM RADIČEM IN MARINIRANIM TOFUJEM

1 skodelica riža
1 manjša glavica treviškega radiča
1 manjša čebula
1 stroki česna
1 dl belega vina
sol
poper
bazilika
timijan
olje
voda

250 g sojinega tofuja
nekaj žlic temne sojine omake

mandlji brez kožice, olupljeni


Treviški radič očistimo in da del pri korenini narežemo na kocke, ostalo pa na dolge trakove. Čebulo narežemo na tanke trakove, česen olupimo. Na treh žlicah olja v ponvi popražimo čebulo in česen, da porjavita, dodamo na kocke narezan treviški radič, pražimo, da uvene in dodamo poper, baziliko, timijan in sol. Dodamo belo vino, riž in malo premešamo. Zalijemo z vodo in kuhamo, da voda povre in se riž zmehča.

Tofu narežemo na kocke in jih mariniramo v nekaj žlicah temne sojine omake, dobro premešamo, da so vsi koščki pokriti. 

V drugi ponvi na dveh žlicah olja popražimo trakove treviškega radiča da uvenejo in se malo popražijo. Odstavimo na stran.

Na suhi ponvi popražimo mandlje. V isti ponvi na dveh žlicah olja popražimo kocke tofuja.

V krožnik naložimo najprej popečene trakove radiča, potem na to rižoto, na to naložimo kocke tofuja in posujemo s popraženimi mandlji. 
Narežemo treviški radič, čebulo in olupimo česen...Na trakove narezan radič položimo v ponev...Riž... (tale je arborio)Popražimo čebulo in česen...Dodamo treviški radič, narezan na kocke...Dodamo poper, sol, baziliko in timijan...Zalijemo z vinom in dodamo riž... Tofu narežemo na kocke in ga mariniramo v temni sojini omaki, dobro premešamo...Riž zalijemo z vodo in kuhamo, da se zmehča in voda povre...Na olju prepražimo trakove treviškega radiča... Takole...V ponvi popražimo mandlje...Na dveh žlicah olja popečemo kocke tofuja...Rižota je kuhana...Postrežemo...

Ni komentarjev:

Objavite komentar