petek, 22. marec 2013



STROČJI FIŽOL S ČIČERIKO

Se mi zdi fajn ideja, tole dvoje skupaj. Fazon je samo v tem, da imamo kuhano čičeriko (boljša je kuhana doma kot iz konzerve, ker je bolj čvrsta in ni razkuhana), pa stročji fižol. :) Iz tega naredimo fajn prilogo, lahko pa jemo samostojno.





kuhan stročji fižol (vseeno kakšen)
kuhana čičerika
olje
lahko se doda kakšno žlico Vegete Natur
sol

Vse sestavine popražimo na žlici, dveh olja, toliko, da sestavine dobijo barvo. Postrežemo kot samostojno jed ali prilogo.


PIŠČANEC S POROM IN FETA SIROM

S temle včasih nadevam tanke zelene paprike in jih pečem v pečici. Zelo dobro. 


piščančji file brez kosti
feta sir
por
sol
olje


Piščančje meso narežemo na koščke in jih popečemo na dveh žlicah olja. Ko voda izpari, dodamo por in popečemo, da meso porjavi. Odstavimo in dodamo na koščke narezan feta sir, premešamo, malce pustimo v posodi, da se sir segreje. Postrežemo s prilogo ali solato.






Ni komentarjev:

Objavite komentar