četrtek, 4. julij 2013

Raw/surove krogliceRaw/surove krogliceKo sem zadnjič - spet po dolgem času - naredila tele kroglice, sem morala ponovit. Sploh ni težko. Suho sadje je dobro, da je mehko in kvalitetno (ker pri nas se dobi kaka xy kvaliteta, pa še v glukoznem sirupu je namočeno, da je sploh sladko)... Gre tako, suho sadje se zmelje v blenderju, doda mlete oreščke, ki se jih tudi zmelje v blenderju, skupaj se oboje pregnete, če želite bolj sladke kroglice, dodate agavin sirup, med ali kako drugo tekoče sladilo in jih potem povaljate v kokosovi moki, mletih oreščkih, kakavu ali pa jih oblijete s stopljeno temno čokolado. Tudi ta preliv lahko naredite "raw", če daste kakav v prahu, malo sladkorja in kakosove maščobe, segrevate pa le do 40°c. 
Edino pri sezamovi halvi gre tako, da se zmelje sezam, doda pa sladilo, jaz dam vedno agavin sirup. Če so prelite s temno čokolado, so booožanske. 

Prve z leve strani so marelično/lešnikove kroglice, povaljane v mletih lešnikih. 250 g mletih mehkih marelic in 250 g lešnikov. Razmerje se vam lahko malce spremeni, glede na sušeno sadje. Lahko dodaste sladilo in malo več mletih lepnikov, da dobite maso, ki jo lahko oblikujete v kroglice. 

V sredini je sezamova halva, mlet sezam in agavin sirup. Recept je tukaj, vendar ima dodane brusnice. Lahko dodajate na košče narezano suho sadje ali pa cele oreščke noter. Prelijete ali oblijete s čokolado ali povaljate v mletih oreščkih ali kokosovi moki.

Na desni strani pa so figovo/mandljeve kroglice z dodatkom agavinega sirupa. Sestavin ne vem točnih, ampak toliko, da se dobi masa, iz katere se lahko oblikujejo kroglice. Povaljala sem jih v kokosovi moki.


Ni komentarjev:

Objavite komentar