Biskvit z limono, makom in borovnicami
2 jogurtova lončka moke
1/2 pecilnega praška
1 jogurtov lonček sladkorja
2 jajci
1 navaden jogurt
3/4 jogurtovega lončka olja
ščep soli
***
naribana limonina lupinica (najboljše je sveža od bio limon)
2 žlici celih makovih zrn
100 - 150 g zamrznjenih borovnic
Tole je nek osnoven recept za navaden jogurtov biskvit. Enostavno vse lepo vmešamo v lepo homogeno maso za biskvit. Potem, kot je navedeno pod zvezdicami, nadaljujemo z dodatki. Maso razporedimo v pekač in na to posujemo zamrznjene borovnice, nikakor ne v maso, ker puščajo barvo in bo vse sivo-modre barve na koncu. : ) Jaz sem danes morda pretiravala z jogurtom, sem vlila noter, kar je bilo za porabit iz hladilnika in je postalo malo zbito. Količina borovnic je odvisna od tega, v kako velikem pekaču pečete. Čas pečenja takisto. Manjši pekač zahteva malce dalj časa v pečici in bo biskvit višji, večji pekač pa z nižjim biskvitom malo več borovnic. Igrajte se. Vsekakor bo uspelo. Pečemo pa na 180°c, kakih 20 min.
Zmešate v maso...
Posujete borovnice...
Pečeno...
Ni komentarjev:
Objavite komentar