petek, 25. julij 2014



SLIVOVI CMOKI


5 srednje velikih krompirjev
3 žlice masla
1 jajce
2 skodelici moke (1 skodelica je 250 ml)
sol
moka za posip
4 - 7 sliv
sladkor v kockah za nadev

50 g masla, drobitne

Tole pride mase za 7 srednje velikih cmokov. :)

Da se ne komplicira preveč. In ne tehta. Sama imam pokvarjeno tehtnico in sem brez, ko sem kje naokoli jo pa pozabim kupit. Pa še tako bi rada, na vzmet, simpl, izi, brez da menjaš baterije, nastavke, da ni digitalna, skratka, predpotopen mehanizem je najboljši. Pa sem naredila tako, da vsak razume, količine moke se malček prilagodi, odvisno tudi od krompirja, koliko je vlažen, ko se skuha. 

Krompir olupimo, narežemo na rezine in skuhamo v osoljenem kropu. Pretlačimo ga s tremi žlicami masla, dodamo jajce in dve skodelici moke. Na hitro zgnetemo testo, ki ne sme bit premehko, niti pretrdo (poglejte še kak recept za njoke, gre za isti princip). Z roko vzamemo malce testa, sploščimo, na zunanji strani pomokamo, da se ne prijema rok, damo noter polovico ali celo slivo, dve kocki sladkorja, zapremo in med dlanmi povaljamo v kroglico. Potem jo povaljamo še v moki. Skuhamo jih v osoljenem kropu, kuhani so, ko priplavajo na vrh. V ponvi stopimo maslo in zarumenimo drobtine. Cmoke odcedimo in jih povaljamo v prepraženih drobitnah.

Slive...


Krompir...


Krompir skuhamo...


Pretlačimo z maslom...


Dodamo jajce in 2 skodelici moke...


Dobimo takole testo...


Nadevamo s slivami in kockami sladkorja, oblikujemo kroglico in povaljamo v moki...


Takole zgledajo pred kuho...


Ko priplavajo na vrh, so kuhani...


Prerezani...











Ni komentarjev:

Objavite komentar