nedelja, 20. november 2016

Calvin Klein - Obsession 

Še ena mojstrovina devetdesetih let! Sama sem oboževalka parfumov izpred nekaj dekad. Sestava je bistveno boljša, na trg so prišli, da naredijo vtis, da so drugačni, da zaznamujejo osebo, ki jih nosi. Dandanes je veliko več povprečnih, slabo sestavljenih vonjev, ki so všečni množicam in se masovno prodajajo. Redkokdo si še upa narediti nekaj zelo drugačnega in karakternega. 


(internetni vir)

Na svet je prišel leta 1985, kreiral pa ga je Jean Guichard. Opis glavnih not je toplo začimben, lesnat, balzamičen, podrast in ambrast. Sestavljen je v zgornjih notah iz zelenih not, mandarine/pomaranče, vanilije, breskve, bazilike, bergamotke in limone. V srednjih notah ga sestavljajo začimbe, koriander, sandalovina, cvetovi pomarančevca, jasmin, mahovina, cedra in vrtnica. Bazo pa sestavljajo ambrovina, musk, civet, vanilija, vetiver in dimaste note. 
Ljudje najhitreje zaznajo začimbne note, ambro, dim, vanilijo, sandalovino, cibet in šele nato ostale note. 


(Foto: Lidija D.)

Tale dišava mene ponese tja do osnovne šole, ko so se pri nas začeli uporabljati parfumi, a si imel tega ali pa iz peščice ostalih, ki so se dobili, nosil si ga ves čas in po možnosti ga je uporabljal ženski del familije. Sestre so si ga delile med seboj, ali pa z mamo. Nihče ni niti pomislil da se ga poleti pač ne uporablja, ker je presladek, pretežak in prezačimben. 
Tale je poseben. Težak in bogat vonj. Poln. Na začetku celo zelo moški, zato bi se lahko, in tudi se, uporablja kot unisex parfum. Kot je značilno za Calvin Klein parfume. Še čez uro, dve, se začuti neko moško noto noter, vseeno ni premočna. Ampak tale parfum se dodobra razvije šele po 3 - 4 urah na koži. Potem postane mehak, začimben, topel, navsezadnje pa tudi zaradi civeta, zelo seksi. In deluje zelo toplo. Ljudje pohvalijo tole dišavo, ker jim pač diši lepo, ko jo zaznajo na drugih. Udobno. Pomirjujoče. Za konec poletja, ko narava ugaša v toplih tonih, za jesenske dni, da dobro pogreje, za zimo, da se počutiš mehko in toplo. In ostane dolgo na koži, jaz sem si nanesla na zapestja zvečer, po tuširanju (ker ga potem nemoteno testiram pred TV-jem, kaj se z njim dogaja in tudi, da z oblačili ne drsam po njemu, da ga ne zdrgnem s sebe). Še zjutraj so mi zapestja dišala po njem. Pri nanosu tudi pazit, pri temle zna bit hitro pre-več. Vendar pa deluje zelo prefinjeno, izbrano. Klasika za hladne dneve. Super zapeljiv. Poreden. In zelo seksi. Tega ne pišem kar tako, v tem parfumu to naredi musk in civet, ki ga naredita takšnega. Poželjivega. Ker se spreminja, ga ne morete sodit na prvi snif, pač pa počakat, da se posuši in razvija. Začimbno, vanilijasto, cimetasto, lesno... Če ne marate sladkih, pudrastih in orientalskih dišav, priporočam, da si vzamete tester, nujno pa preizkusiti tudi na koži. Tale je tricky za marsikatero žensko in tako vpijajoč in močan, da ga ne bo nosila vsaka. Čeprav, bi pristajal skoraj vsaki. :) Ljubezen. Za vedno. 



(internetni vir)


(internetni vir)

(internetni vir)

Ni komentarjev:

Objavite komentar