torek, 3. januar 2017Dior - Addict

(Fotografija: internetni vir)


Še nekaj za zimo in hladne dneve. 
Tale Diorjev vonj je zame zelo lep, privlačen je res prava beseda, pomirjujoč, udoben, obenem pa dekadentno razkošen. Nekaj naredi tudi zelo dolga obstojnost in močna sijaža. Kot se za parfum takega ranga spodobi, izpolnjuje vse kriterije, da je med najboljšimi, najbolj obstojnimi (da se ni potrebno špricat z njim preko dneva ali vsakih nekaj ur), da se ga zavonja na drugi osebi (pazit pri nanašanju, tegale se ne šprica vsepovprek ampak se ga nanaša pametno), deluje bogato in razkošno (temu primerno je tudi ime). Steklenička je temno modre barve, kar sporoča, da je parfum težak in bogat, da so dovršeni detajli na njej, o tem pa pozneje. 

Lansiran je bil leta 2012, sestavil ga je Francois Demachy. 

Glavne note parfuma so vanilija, belo cvetje, citrusi, sladek, pudrast, cveten. 

Po parfumski piramidi zgornje note sestavljajo: "silk tree flower" - albicija, mandarina/pomaranča in cvetovi pomarančevca. Srednje note so "night Gueen Flower" - Cereus kaktus, bulgarijska vrtnica, spodnje, bazne note pa sestavljajo vanilija, sandalovina in semena tonke. 

Ljudje najbolj zaznajo vanilijo, cvetove kaktusa, pomarančo...


Pri tem vonju gre za poglobitev in širitev osnovnega vonja vanilije. Če ste "vanilla lover", bo tale pravi, ker boste doživljali spreminjajočo vanilijo nekaj ur, skozi dan, ko boste nosile to dišavo na sebi. Ki je, če povem zelo enostavno, dobra. Prekleto dobro sestavljena. Če ne drugega, vam bo dvignila samozavest in se boste zavedale same sebe. To dišave delajo. S prisotnostjo vas spominjajo nase, vsidrajo se v spomin skupaj z dogodki, delujejo na človeški um. Lahko naredijo tisti "boost", ki ga rabite kot piko na i. 

Dior Addict je tudi lansiran v dveh verzijah in še več drugih, ki imajo drugačno barvo stekleničke. Temno modri sta dve! Ena je izdana leta 2012 in ima toplejši ton, z gostejšo vanilijo in ga zelene note zapustijo prej, reformulacija iz leta 2014 pa je sestavljena z več zelenimi in cvetnimi notami. Velja pogledati, kaj kupite in kaj imate pri sebi. Nekako se razlikujejo tudi embalaže. Kar pa je meni najbolj všeč je starinski zamašek na steklenički. Parfum sprožimo, ko pritisnemo za zlat gumb na steklenički. Ker je to malo nerodno, če ga nosimo v torbici, se ta gumbek lahko zaklene. To ponazarjata številki 0 in 1 na zlatem obročku. Tudi klikne zelo lepo. Krasen in nadvse lepo izpeljan detajl. 
Je drugačen, poseben in čudovit. Temačna vaniljasto - začimbna bomba! Strasten, izredno sladek, intenziven, maslen, kremast, razsipen. Tako naredijo veliki, kot je Dior. Zato imajo veliki tako visoko ceno. In cena opravičuje kvaliteto. 


Mogoče je tako zelo razkošen, da ni za vsak dan. Da se ga ne naveličamo ali ne postanemo prevzetni. Da dobijo tisti pravi trenutki pravo mero pridiha z njim? 

Vseeno. Dajte testirat ali je tole za vas ali ne. Verjamem, da ne bo za vsako. Tole je parfumska zverina, kjer se lahko zgodi, da bo ona nosila vas in ne vi njo.

Jaz sem ga dobila za darilo. In ga obožujem. 

 (Fotografija: internetni vir)
 (Fotografija: internetni vir)

(Fotografija: internetni vir)

Ni komentarjev:

Objavite komentar