četrtek, 26. maj 2011

"Omleta" iz bučk in feta sira

Zunaj že pripeka vročina. Prav poletno je, čeprav še ni toliko zatohlo, vlažno. Se še čusti tisti briz in svežina v zraku, kljub vročini. Uh. Je pa suuuper, resnično super, ker so na razpolago bučke in druge vrtnine. Sama sicer vse kupujem, ker nimam možnosti, da bi imela vrt. Pa nič ne de. Včeraj sem dobila lep paketek domače sveže rukole od ene gospe z vrta. Sem bila tako vesela, da sem takoj zgruntala, kaj naredit za kosilo, da bo šlo lepo zdraven. MmmMmm... Ker so bile bučke v hladilniku, pa se ni bilo težko odločit. 

Sama ne maram polpet, kjer se meša jajca in drobtine. Saj veste, je lažje, če se vsaj malo pazi na ločevanje. Torej, bučke, sir, jajca. In feta sir, ker je lepo slan, krasen po teksturi in okusu. Pa da to lepo poveže prepražena čebula in česen. Vam rečem okus je fenomenalen. Vedno izbiram sestavine, ki naj bi se lepo povezale, nič ni izbrano naključno, pač pa je premišljeno. In glede na to, da imam dober občutek, se naredijo res krasne jedi. 

Oni kiš s šparglji je bil ulala, hani je ornk pohvalil... 

 

"OMLETA" IZ BUČK IN FETA SIRA 4 osebe


Dsc_0042

3 manjše bučke

125 g feta sira

2 jajci

bazlika

majaron

muškatni orešček

1/2 čebule

2 česna

olje

 

Bučke očistimo in naribamo. Čebulo in streoke česna narežemo na majhne koščke in vse skupaj na žlici olja popražimo, da rahlo porjavi. Ohladimo. Na naribane bučke damo popraženo čebulo in česen, 2 jajci, narezan feta sir, začimbe in dobro premešamo. Maso pečemo na naoljeni ponvi, počasi na najmanjšem ognju. Obrnemo vse skupaj, ali pa premešamo. Postrežemo s solato, kot prilogo siru, mesu ali zelenjavi.

 

Bučke...

Dsc_00082

Nasekljamo čebulo in česen...

Dsc_00126

Bučke naribamo...

Dsc_00155

Čebulo in česen popražimo...

Dsc_00172

Takole...

Dsc_00185

Feta sir...

Dsc_00205

Zmešamo bučke, popraženo čebulo in česen, jajci, narezan feta sir in začimbe...

Dsc_00223

Zmešamo takole...

Dsc_00252

Pečemo počasi v ponvi...

Dsc_00271

Postrežemo...

 

Dsc_00425

:  )

Dsc_0031

 

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar