četrtek, 12. maj 2011

Lazanja (z melancani v testu)

Tale recept je pa s skrajnega J Italije, torej večkrat preizkušen, pravzaprav oni dajejo v plasti vmes kako šunko, pršut, panceto, karkoli že. In nikoli ne dajejo bešamela, kar je meni zelo všeč. :  )

LAZANJA z melancani v testu prilagodite količine sebi

 

Omaka iz paradižnikove mezge, soljena z začimbami, vsaj 500 ml je gre noter...

pečeni melancani v testeni srajčki, ostanek od prejšnjega dne

nariban sir

 

Paradižnikovo mezgo pokuhamo, solimo, damo začimbe po želji in vodo, da je redkejša. V pekač zlijemo toliko omake, da pokrije dno. Na to naložimo suhe testenine za lazanjo, nanje rezine pečenih melancanov, sir, zopet zalijemo s paradižnikovo mezgo, damo gor testo in potem ponavljamo dokler ni pekač poln ali ne zmanjka sestavin. Zadnjo plast dobro prelijemo z omako, posujemo s sirom in pečemo na 180*c v pečici kake pol ure, lahko tudi več. Ponudimo s solato.

Paradižnikova mezga...

Dsc_0083

Pokuhamo jo z začimbami in solimo (bazilika, majaron)...

Dsc_01142

Melancani v testeni srajčki od prejšnjega dne...

Dsc_0088

Testenine za lazanjo...

Dsc_0090

Nariban sir...

Dsc_0092

Pekač...

Dsc_0094

Na dno zlijemo omako...

Dsc_0096

Gor damo testenine...

Dsc_0098

Gor pečene melancane...

Dsc_0100

Pa sir...

Dsc_0106

Pa omako...

Dsc_0101

Spet testenine...

Dsc_0102

Melancane...

Dsc_0103

Sir...

Dsc_0104

Omako...

Dsc_0101

Melancane...

Dsc_0100

Omako...

Dsc_0110

Sir... Pa hop v pečico na 180*c za kako uro...

Dsc_0113

Pečena zgleda takole...

Dsc_00064
Postrežemo...

Dsc_00153

 

Dsc_00233

 

Dsc_00302

 

Dsc_00291

 


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar