ponedeljek, 30. maj 2011

Hladna jabolčna čežana s smetano

Ker je vroče, jabolka venijo. Spet jih je bilo nekaj, za porabit. In ker je vroče, se naredi jabolčno čežano in se jo ohladi v hladilniku, okrasi s smetano in voila, super sladica, :  )

 

HLADNA JABOLČNA ČEŽANA S SMETANO

Dsc_05181

 

Dsc_0519

4 - 5 jabolk

sok dveh limon

sladkor/ali fruktoza po okusu

cimet po okusu

 

sladka smetana za okras

Jabolka očistimo, olupimol, izkoščičimo in narežemo na koščke. Popražimo jih v ponvi, z dodatkom soka dveh limon, sladkor ali fruktozo dodamo po okusu, enako cimet. Dolijemo vodo, kuhljamo in postopoma dušimo do mehkega, da voda povre. (Sama v čežano nikoli ne dodajam masla, ker se mi zdi povsem nepotrebno). Ohladimo, nadevamo v kozarce, postavimo za uro do dve v hladilnik, okrasimo s sladko smetano in postrežemo. 

Jabolka, limoni sok, cimet...

Dsc_04821

Dodamo sladkor ali fruktozo...

Dsc_04831

kuhljamo in dušimo z dodatkom vode... Do mehkega...

Dsc_04841

Takole zgleda čežana...

Dsc_05001

:  )

Dsc_04981

Ohladimo, nadevamo v kozarce, dodamo smetano...

Dsc_05142

 

Dsc_05201

 

Dsc_05191

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar