torek, 17. april 2012

Rižota z belgijskim radičem

RIŽOTA Z BELJGIJSKIM RADIČEM 2 osebi

 

Dsc_00249

 

1 skodelica riža

1 glavica belgijskega radiča, to je tisti, ki je bele barve in primeren za pečenje in kuhanje

sol

poper

1 dl belega vina

olje

1/2 rdeče čebule (lahko je tudi bela)

 

Čebulo nasekljamo. Na dveh žlicah olja poporažimo čebulo, da malce porjavi, dodamo narezan radič, pražimo, da še ta porjavi, solimo, popramo, dodamo riž in še tega na hitro popražimo. Zalijemo z vinom, premešamo, da tekočina izpari in zalijemo z vodo. Kuhamo kakih 20 min, da se riž zmehča. Ponudimo kot samostojno jed s solato ali kot prilogo zelenjavi, ribam ali mesu.

*** za pregrešno posujemo s parmezanom...

 

Forografirano na unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika, ali: http://www.keraart.si/

 

Nasekljana rdeča čebula...

Dsc_00054

Narezan belgijski radič...

Dsc_00069

Riž...

Dsc_00079

Čebulo popražimo...

Dsc_00086

Dodamo radič...

Dsc_00099

Popražimo...

Dsc_00117

Dodamo riž...

Dsc_00126

Popražimo, zalijemo z vinom...

Dsc_00142

Potem še z vodo in kuhamo, da se riž zmehča...

Dsc_00159

Takole...

Dsc_00211

Postrežemo...

Dsc_00257

 

Dsc_00247

 

Dsc_00285

 

Forografirano na unikatnem krožniku Bina keramika: http://www.facebook.com/bina.keramika, ali: http://www.keraart.si/


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar