sobota, 25. maj 2013

Rabarbarino - jabolčni štrudelj


RABARBARINO - JABOLČNI ŠTRUDELJ


Gre zgolj za idejo in to, da smo ravno v sezoni rabarbare. Zavitke lahko delate z dodatkom jabolk, skute, z dodatkom začimb kot je cimet ali vanilija... Rabarbara je zelo sočna, pa tudi kisla, torej je potreben sladkor ali pa kako drugo sladilo.




 Sama sem ga naredila takole:

1 bio kisla smetana (lahko je navadna)
2 - 3 žlice drobtin
2 žlici masla

1 zavitek vlečenega testa
4 - 5 velikih jabolk (naribanih)
2 stebli rabarbare (olupljeni in narezani)
sladkor


Kislo smetano v ponvi segrejemo, da se popolnoma razpusti, dodamo maslo in drobtine in malo popražimo. To naložimo na testo, damo jabolka, rabarbaro in sladkor. Zavijemo in pečemo kako uro na 170*c. 


Nadevamo testo in zavijemo


Pečen zgleda takole:












Ni komentarjev:

Objavite komentar