petek, 10. maj 2013

Tajine z artičokami



TAJINE Z ARTIČOKAMI ***lahko se naredi brez mesa




3 - 4 artičoke poglej kako očistimo artičoke
***1 očiščen file piščanca, (brez kosti)
1 skodelica kuhane čičerike
1 čebula, nalistana
3 stroki česna (neolupljen)
olje
sol
ingver - mlet - 1 žlička
kurkuma - 1 žlička
pekoča paprika - 1 žlička
poper - 1/3 žličke
3 lovorjevi listi
***limonin sok

Artičoke dobro očistimo. Najprej odstranimo spodnje olesenele liste, nato zgornji del, da se dokopljemo do puhastega dela cveta. Tega izdolbemo in obrežemo vse trde liste okoli. Lahko jih pokapamo z limoninim sokom, da ne počrnijo. 

Meso narežemo na zrezke. Na dveh žlicah olja popečemo meso, z obeh strani, rahlo posolimo in dodamo nalistano čebulo in česen v strokih. Dodamo očiščene artičoke in pokrito dušimo nekaj časa. Odkrijemo in popečemo meso in čebulo, da porjavita. Po potrebi zalijemo malo vode. Dodamo začimbe, čičeriko in kuhljamo, da se omaka zgosti in okusi povežejo. Postrežemo s kruhom ali kuskusom. 



Artičoke...



Očistimo liste, da pridemo do notranjega, mehkega dela cveta...


Izdolbemo mehak del...


Meso popečemo, dodamo čebulo in česen...


Potem še artičoke...


Počakamo, da meso porjavi in se čebula zmehča. Dodamo začimbe...


Nato še čičeriko in kuhamo, da se omaka zgosti in okusi povežejo...

















Ni komentarjev:

Objavite komentar