torek, 10. april 2012

Borovničeva potica s hruškami

BOROVNIČEVA POTICA S HRUŠKAMI

 

Mi ni dalo miru, ni in ni... Sem zelooo želela borovnice dat v kvašeno testo. Tega, za potico, ki je puhast, mehak, rumast... Mmmm. Da boste vedeli, potice s sadnimi nadevi ne zgledajo tako zelooo lepo. Sploh tale, ker je nadev tako zafrknjeno temne barve, da se vse packa in pozna že rez od noža. Je pa presneto dobra. In v nadev bi šel tudi marcipan, kaki mleti mandlji, mleti piškoti... 

 

TESTO:

Glede na to, da smo ga že tooolikokrat omenili, kar link, kako se naredi:

http://lidijad.posterous.com/orehova-potica

 

NADEV:

 

4 hruške viljamovke

200 g zamrznjenih borovnic, obvezno jih odmrznemo

2 žlici sladkorja

cimet

 

Hruške olupimo, izpeščičimo in narežemo na rezine. V ponvi jih popražimo, da izpari vsa voda in da postenejo mehke. Borovnice odmrznemo in odlijemo sok. 

 

Testo razvaljamo, nanj namažemo najprej popečene in ohlajene hruške, potem pa borovnice, posujemo z dvema žlicama sladkorja, cimetom, zavijemo in damo pečt najprej na 200*c, potem znižamo na 160*c. Pečemo kako uro, uro in pol...

 

Hruške...

Dsc_0012

Borovnice odmrznemo...

Dsc_02011

Hruške popečemo v ponvi, da izapri voda in postanejo mehke...

Dsc_02031

Testo razvaljamo, čez razmežamo hruške...

Dsc_02041

Potem borovnice...

Dsc_02061

Posujemo s sladkorjem in cimetom, zavijemo...

Dsc_02071

Vzhajamo, potem prešpikamo in damo v pečico...

Dsc_02081

Pečena zgleda takole...

Dsc_00034
Prerezana pa tako...

Dsc_00196

 

Dsc_00207

 

 

 

 

3 komentarji:

  1. To izgleda presneto dobro, obožujem vse kar je narejeno s sadjem, ker sem za sadje jest kar tako, brez raznih dodatkov po domače povedano... lena, ali bolje povedano me ne motivira dovolj, da bi ga vsakodnevno jedla.

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz ga tudi, svežega kar tako sila težko. Zato sem se navadila na smoothije, to mi pa je okej. Potice, recimo orehove in te, so meni tako dooolgočasne. Tole je pa super, za po kosilu prigriznit, pa zjutraj... Lahka zadeva. Sem pa ugotovila, da hruške, v kombinaciji z meltimi mandlji, cukrom in dodatki, naredijo nadev lepo tri dni sočen. Se ne suši. Kar je mega. Tako da od zdaj naprej delam tako. : ) : P : )

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam sokovnik, ki ga skoraj več ne uporabljam, ker je s čiščenjem veliko dela. Dala si mi idejo in pogledala sem za blenderji. Videla sem, da je z njimi precej enostavnejše. Sem že naročila enega za manj denarja, bom videla, kaj bo dal od sebe... hvala za idejo za smoothije, upam, da bodo osvojili tudi mene pa še moje bližnje, ki tudi niso preveč pridni za sadje jesti (in zelenjavo).

    OdgovoriIzbriši