torek, 24. julij 2012

Kebbe - po arabsko in vegetarijansko

KEBBE - po arabsko in vegetarijansko

 

No, kakor sem prebirala kako gre tale kebbe. V mesno maso se vmeša pasto iz bulgurja. Bulgur je drobljena pšenica. Pasta pa postane zelo lepljiva, tako da meso poveže v neko kompaktno maso, v katero se nadeva nadev, peče kot kroglice, v okrogli, torpedasti obliki ali pa zgolj kot pito. No, sama sem ubrala vegetarijasnko varianto in sem bulgur pasto vmešala v pire korompir. In tale pita je bila res slastna. Okus melancanov, slane čebule, orehov pin krompirja je bil prava poezija.

Ker je recept malce kompleksnejši, je podan zgolj za orientacijo. Količine prilagodite sebi.

 

Dsc_00598

 

Pire krompir, po želji, treba je napolnit pekač 2 x z njim

rezine popečenih melancanov kaka 2 bosta dovolj

popečena čebula na olju, 2 čebuli

popečeni nasekljani orehi, po želji

3 žlice bulgur-ja

sol

olje

*mleti pekoči čiliji* za posip, lahko je naadna rdeča mleta paprika

  • Krompir skuhamo v slenem kropu in ga pretlačimo.
  • Rezine melancan popečemo na olju.
  • Čebulo narežemo na rezine in jo popečemo na olju, solimo.
  • Nasekljane orehe na hitro popražimo v suhi ponvi.
  • Bulgur v mešalniku z žlico ali dvema vode zmešamo v gladko pasto.

Pasto iz bulgurja vmešamo v pire krompir. Polovico jo razdelimo po pekaču. Na to damo rezine melancan, popraženo čebulo, popražene orehe, čez pa še polovico preostale krompirjeve mase. Posujemo z mletim čilijem ali papriko v prahu in zapečemo v pečici, dokler zgornja plast rahlo ne porjavi. 

 

Čebula...

Dsc_00057

Nasekljani orehi...

Dsc_00079

Bulgur...

Dsc_00093

Popražena čebula...

Dsc_00128

Popražene rezine melanca...

Dsc_0117

Bulgur pasta...

Dsc_00145

Bulgur pasto vmešamo v krompirjev pire...

Dsc_00157

Takole...

Dsc_00166

Krompir razporedimo po pekaču, nanj rezine melancan...

Dsc_00174

Čebulo...

Dsc_00189

Nato še orehe...

Dsc_00212

Pokrijemo z drugo plastjo krompirja...

Dsc_00238

Posujemo s čilijem v prahu ali mleto rdečo papriko...

Dsc_00263

Zapečemo...

Dsc_00305

Takole...

Dsc_00504

 

Dsc_00476

 

Dsc_00515

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar