sreda, 25. julij 2012

Pečen krompir - po arabsko

PEČEN KROMPIR - po arabsko 4 osebe

 

Dsc_01623

 

1 kg mladega krompirja

1 rdeča paprika

1 čebula

1 skodelica zelenih izkoščičenih oliv

2 stroka česna

3 lovorjevi listi

1 žlica ingverja v prahu

1 žlica cimeta

1 žlica kumine

1 žlica mletega žafrana

1 žlica rdeče (pekoče) paprike

3 žlice olja

voda

 

 

Krompir očistimo in narežemo na rezine. Če je mlad, ga ni potrebno lupiti. Čebulo narežemo na rezine, papriko tudi. Čebulo in stroka česna popražimo na treh žlicah olja, da malce porumeni, hitro dodamo krompir, začimbe, papriko, olive, dobro premešamo, solimo, prilijemo kak dl vode, pokrijemo in dušimo. Vmes premešamo, na koncu pa odstranimo pokrovko in zapečemo z vseh strani. 

 

Krompir...

Dsc_01373

Narežemo ga na rezine...

Dsc_01452

Olive...

Dsc_01394

Paprike, čebula, česen...

Dsc_01432

Začimbe: žafran v prahu, mleta pekoča paprika, mlet ingver, mleta kumina, lovojevi listi...

Dsc_01341

Popražimo čebulo in česen, da porjavi...

Dsc_01463

Dodamo krompir, začimbe...

Dsc_01483

Papriko, olive, premešamo, dodamo malo vode in pokrito dušimo...

Dsc_01493

Takole...

Dsc_01522

 

Dsc_01621

 

Dsc_01542

 

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar