petek, 10. maj 2013

Piščančje kroglice po maroško



PIŠČANČJE KROGLICE PO MAROŠKO


Tole je v Maroku naredila mama od prijatelja Anoiarja in povdarjala, da je je to maroški fast food, saj smo jedli okoli polnoči. Zelo zanimiva zadeva, precej efektna. Namesto zelenjave je ona na koncu dodala vmešana jajca in jih zakrknila v omaki. Slastno. 





2 paradižnika
1 piščančje prsi brez kosti
2 stroka česna
1 jajce
peteršilj
kurkuma
sol
***mešanica arabskih začimb, lahko dodate kaj drugega ali izpustite
1 velika zelena paprika
skodelica kuhanega stročjega fižola
skodelica paradižnikove mezge
sol
poper
2 žlici olja


Paradižnike očistimo in narežemo na kocke. Na olju jih popražimo, da se razpustijo in povre sok. Medtem v mešalniku zmešamo piščančje meso,(prej narezano na kocke), jajce, peteršilj in česen in na koncu dodamo kurkumo in mešanico arabskih začimb. Maso previdno z žličko oblikujemo v male kepice in jih polagamo na paradižnike, ki se prežijo v ponvi. Počakamo, da se zapečejo z vseh strani, dodamo paradižnikovo mezgo, sol in poper, potem pa dodamo papriko in stročji fižol. Napol pokrito dušimo, dokler se paprike ne zmehča. Postrežemo s kruhom, kuskusom ali solato. 

Popražimo paradižnike

Zmeljemo meso, česen, peteršilj in začimbe...


ž

Dobimo takole maso...



Oblikujemo kroglice in jih dodamo paradižnikom...



Dodamo papriko...



Dodamo stročji fižol...



Dušimo do mehkega...



Takole...


















3 komentarji:

  1. Lidija, sedajle kuham po receptu piščančje kroglice po Maroško in me zanima, ali je res skodelica paradižnikove mezge, ali paradižnikove omake? Jaz nisem upala dati toliko mezge. Zadeva je bila povsem suha in sem zalila z vodo?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ivi, na fotografijah se vidi, da je mezga, jaz kupujem passato, brez soli in dodatkov. Če si dala koncentrat, pa je suho, ja. Tudi mezgo melček zalit z vodo, :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala za tako hiter odgovor Lidija :)

    OdgovoriIzbriši