ponedeljek, 10. november 2014



REPNA JOTA - brez mesa





1 kg kisle repe
3 lovorjevi listi
400 g vloženega (1 konzerva) ali kuhanega fižola
3-4 krompirji
1 snop svežega peteršilja
1 srednje velika čebula
3 žlice olja
3 žlice moke
3 stroki česna

Repo zalijemo z vodo, toliko, da jo pokrije in jo damo kuhat, kakih 45 min, do ure. ***Tisti, ki boste delali joto z mesom, ga dajte kuhati skupaj z repo.

Vmes olupimo krompir in ga narežemo na kocke. Skuhamo ga v osoljeni vodi do mehkega. Odcedimo, nekaj vode prihranimo.

Vmes, ko se kuhata krompir in repa v ponvi ali kozici na olju prepražimo nasekljano čebulo. Ko začne rumeneti, dodamo moko in vseskozi mešamo in režemo česen na drobne lističe zdraven. Počakamo, da malce porumeni in dodamo repi. Dobro premešamo. 

Dodamo krompir, malo krompirjeve vode, fižol, peteršilj, lovor in solimo, če je potrebno. Popramo po okusu.












Ni komentarjev:

Objavite komentar