MLEČNI RIŽ Z ZAČIMBAMI in granatnim jabolkom
2 skodelici riža (arborio)
1 l mleka (lahko nadomestite s sojinim, riževim, mandljevim ali kokosovim mlekom)
stevija za sladilo (ali karkoli drugega ala sladkor, med, agavin sirup...)
ščep soli
janeževe zvezde 3 - 4
semena kordamoma, kakih 10
2 cimetovi palčki
1 žlica lucume v prahu
Zima se bliža, prehladi so na pohodu, začinimo svoje obroke s super hrano in ostalimi začimbami, da nas malo varuje pred virusi in bakterijami, poleg tega pa dobimo popolnoma nove okuse izrednih dimenzij...
Riž skuhamo v mleku, dodamo sladilo in začimbe. Kuhamo počasi in mešamo, dokler riž ne vsrka vse tekočine in postane mehak. Ko se ohladi do mlačnega, vmešamo še stevijo. Postrežemo s semeni granatnega jabolka ali kakim drugim sadjem.
2 skodelici riža (arborio)
1 l mleka (lahko nadomestite s sojinim, riževim, mandljevim ali kokosovim mlekom)
stevija za sladilo (ali karkoli drugega ala sladkor, med, agavin sirup...)
ščep soli
janeževe zvezde 3 - 4
semena kordamoma, kakih 10
2 cimetovi palčki
1 žlica lucume v prahu
Zima se bliža, prehladi so na pohodu, začinimo svoje obroke s super hrano in ostalimi začimbami, da nas malo varuje pred virusi in bakterijami, poleg tega pa dobimo popolnoma nove okuse izrednih dimenzij...
Riž skuhamo v mleku, dodamo sladilo in začimbe. Kuhamo počasi in mešamo, dokler riž ne vsrka vse tekočine in postane mehak. Ko se ohladi do mlačnega, vmešamo še stevijo. Postrežemo s semeni granatnega jabolka ali kakim drugim sadjem.
Začimbe in lucuma
Ni komentarjev:
Objavite komentar