nedelja, 20. marec 2011

Krompir v pečici s papriko in rožmarinom

Spet, midva na zelo asketskem kosilu, tokrat malo drugačna ideja za krompir. Zdajle se bo začela sezona piknikov in pečenja na žaru, torej, včasih kaka zelo enostavna ideja pride prav, :  )

 

KROMPIR V PEČICI S PAPRIKO IN ROŽMARINOM

 

krompir, za štiri osebe bo treba kar 1 kg, (250 g na osebo), raje kak krompir več.

1 rdečo papriko, narezano na koščke

rožmarin

bel poper

sol

olje

 

Krompir olupimo, operemo, posušimo in narežemo na koščke za pečenje. Posolimo in premešamo. Pekač naoljimo, stresemo nanj krompir, premešamo, da je potem ves od olja, dodamo narezano papriko in bel poper. Pečemo v pečici na 200*c kako uro, da ke krompir lepo zapeče in je mehak. Krompir je lahko samostojna jed, ali pa ga ponudimo k pečenemu mesu, mesu na žaru, pečeni zelenjavi, tofuju, zelenjavnim omakam, smetanovim omakam...nja

 

vi, tofuju, zelenjavnim omakam, smetanovim omakam...

 

Dsc_00432

Narežemo ga na kose, osolimo...

Dsc_0265

Operemo in očistimo papriko...

Dsc_00453

Krompir damo v naoljen pekač, gor narežemo papriko...

Dsc_00463

Takole...

Dsc_00484

Posujemo z belim poprom in rožmarinom...

Dsc_00493

Premešamo, lepo razporedimo in damo pečt...

Dsc_00502

Ko je napol pečeno, premešamo, da krompir obrnemo...

Dsc_00512

Takole zgleda pečen...

Dsc_00542

Postrežemo...

Dsc_00631

:  )

Dsc_00591
:  )

Dsc_00682

 

 

 

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar