torek, 1. marec 2011

Palačinke s slivovo omako

Tole je res, ena najboljših marmelad, omak ali kakorkoli že. Ko se je ohladila, je postala lepo gosta, polnega okusa, sladkokisla, in živo rdeče barve. Just LOVE that. Njboljša, res... Hecno, kako se iz neuglednih in poceni sestavin DA narediti nekaj, kaj je za vse prste oblizovat, (pa nisem ljubitelj marmeladnih stvari, sploh ne, ampak če bi tole dobila v krofu ali v palačinkah kjerkoli, bi vriskala od navdušenja). No, vanjo nisem dala niti vanilijevega sladkorja, niti ruma, ker sem hotela naraven okus. In je uspalo, :  )  Sem naredila palačinke, da jo porabim.

 

PALAČINKE s slivovo omako

Pa dajmo ala ameriške, manjše, debelejše. Niso tako debele kot njihove, niti masa ni enaka, tako da. Jemljem zgolj idajo, ki sem jo priredila v svojo.

 

moka

2 jajci

sladkor

ščep soli

mleko

2 žlici olja

pecilni prašek, ena žlička

 

Na olju popečemo palačinke, zlijemo zajemalko na naoljeno ponev in ne razporedimo mase do roba. Popečemo z obeh strani. Zaradi pecilnega prašla so palačinke bolj light in fluffy... Mmmm, krasne. :  ) Postrežemo s slivovo omako. Za še bolj dekadentne pa s stepeno sladko smetano ali vanilijevim sladoledom...

Moka, jajca, olje, sladkor, sol, pecilni prašek...

In še z mlekom...

Zmešamo...

Spečemo palačinke in jih nadevamo z omako...

Mmmm...

Pure art... <3

Ni komentarjev:

Objavite komentar