sreda, 30. marec 2011

Šparglji s popečeno papriko in sirom

Pač, delam... Ker so ravno v hladilniku...

 

ŠPARGLJI S POPEČENO PAPRIKO IN OLIMSKIM SIROM za 2 osebi

 

1 rdeča paprike, narezane

1 zelena paprike, narezane

1 rumena paprike, narezane

2 šopka divjih špargljev, manjša, če kupujemo v trgovini, prilagodimo porcijsko, pom moje ene 3 - 4 šparglje na osebo

1 zavitek, sir za žar

sol

olje

 

Papriko očistimo in narežemo na koščke. Šparglje očistimo in narežemo. V ponev vlijemo žlico olja in popražimo papriko, malo jo solimo. Popečemo, da postane malo rjava. Na hitro dodamo šparglje in popražimo še te. Prestavimo na krožnik. V isti ponvi na hitro in na vročem ognju popečemo sir za žar. Postrežemo vse skupaj in ponudimo s kruhom.

 

Paprika, narezana...

Dsc_0238

Šparglji...

Dsc_0225

Šparglje narežemo...

Dsc_01211

Papriko popražimo na olju...

Dsc_01172

Na koncu dodamo šparglje, na hitro popražimo...

Dsc_01222

Sir za žar...

Dsc_01281

Popečemo ga v ponvi na obeh straneh...

Dsc_01303

Postrežemo s kruhom, solato...

Dsc_01352

Takole...

Dsc_01381

:  )

Dsc_01492


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar