ponedeljek, 13. februar 2012

Repna jota s fižolom (brez mesa)

REPNA JOTA S FIŽOLOM (BREZ MESA) 4 osebe

 

Dsc_01122

 

1 kg kisle repe

1 čebula

5 žlic olja

3 žlice moke

sol

3 - 4 stroki česna

3 lovorjevi listi

bazilika

majaron

1/2 skodelice paradižnikove mezge

1 pločevinka fižola/1.5 skodelice kuhanega fižola

*** če kdo želi meso, ga lahko doda skupaj s kislo repo in kuha z juho normalno do konca

 

Čebulo nasekljamo, česen olupimo. Na olju popražimo čebulo, ko malce porjavi, dodamo moko, popražimo do rjavega, dodamo česen, lovorjeve liste in paradižnikovo mezgo. Premešamo, dodamo kislo repo, zalijemo s kakim litrom vode, solimo, dodamo začimbe in kuhamo kakih 30 min na zmernem ognju, da se repa zmehča. Dodamo kuhan fižol, lahko tistega iz pločevinke, kuhamo še kakih deset minut. Postrežemo z dobrim kruhom.

*** če kdo želi meso, ga lahko doda skupaj s kislo repo in kuha z juho normalno do konca

 

Nasekljana čebula...

Dsc_00663

Česen, lovorjevi listi...

Dsc_00683

Popražimo čebulo na olju, dodamo moko...

Dsc_00691

Takole...

Dsc_00702

Zarumenimo... dodamo česen in lovorjeve liste...

Dsc_00722

Dodamo paradižnikovo mezgo...

Dsc_00733

Potem pa kislo repo in zalijemo s kakim litrom vode...

Dsc_00741

Dodamo majaron, baziliko, sol... Kuhamo kake pol ure...

Dsc_00763

Dodamo fižol...

Dsc_00809

Takole...

Dsc_00932

Kuhamo še nekaj časa...

Dsc_00942

Postrežemo s kruhom...

Dsc_01241

 

Dsc_01043

 

Dsc_01121

 

Dsc_00973

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar