ponedeljek, 20. februar 2012

Polenta z brstičnim ohrovtom

POLENTA Z BRSTIČNIM OHROVTOM

 

Dsc_00364

 

250 g brstičnega ohrovta

koruzni zdrob, po želji

olje

naravna mešanica začimb ala Vegeta

 

Ohrovtove glavice očistimo, prerežemo na polovico in na hitro pokuhamo v slanem kropu, kakih 5 min. Odcedimo. Koruzni zdrob skuhamo v osoljeni vodi, kakih 10 min, potem ga pustimo pokritega, da se še malo zmehča. 

Segrejemo 3 žlice olja, dodamo ohrovt, začimbe, sol po želji in pražimo z vseh strani. 

Na krožnike naložimo polento, nanjo popečen ohrovt in postrežemo. Lahko posujemo s parmezanom ali dodamo kislo smetano. 

 

Ohrovt..

Dsc_00024

Koruzni zdrob...

Dsc_00045

Ohrovt pokuhamo v slanem kropu...

Dsc_00154

Koruzni zdrob skuhamo v slani vodi...

Dsc_00163

 

Dsc_00314

 

Dsc_00353

 

Dsc_00344

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar