nedelja, 26. februar 2012

Piščančja juha s kokosovim mlekom in galango

PIŠČANČJA JUHA S KOKOSOVIM MLEKOM IN GALANGO - po azijsko

 

Dsc_01321

 

250 - 300 g piščančjega mesa, file

1 pločevinka kokosovega mleka, (400 ml)

za palec velika korenina galange

košček pora

nekaj koruznih storžkov, vloženih

skodelica mungo kalčkov

sol

olje

*čili

 

Piščančje meso narežemo na majhne koščke in jih prepražimo na dveh žlicah olja, da porjavijo. Galango olupimo in narežemo na drobne koščke, lahko jo tudi naribamo. Por narežemo na drobne rezine, koruzne storžke prerežemo po dolgem in jih razpolovimo, kalčke dobro operemo. Dodamo por, malo mešamo, nato pa še galango, kalčke, koruzne storžke, solimo in zalijemo s kokosovim mlekom. *lahko dodamo za ščep suhih čilijev. Nežno kuhljamo še kakih 10 min. Postrežemo kot samostojno krepko juho. 

 

Korenina galange... 

Dsc_01111

Kokosovo mleko...

Dsc_01132

Malce pora...

Dsc_01142

Kalčki...

Dsc_01152

Koruzni storžki...

Dsc_01182

Narezana galanga...

Dsc_01191

Narezano piščančje meso...

Dsc_01201

Popražimo meso, dodamo por, pomešamo...

Dsc_01211

Dodamo kalčke, koruzna storžke in galango...

Dsc_01222

Zalijemo s kokosovim mlekom in kuhljamo...

Dsc_01231

Takole...

Dsc_01241

Postrežemo...

Dsc_01331

 

Dsc_01322

 

Dsc_01291

 

Dsc_01302

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar