sreda, 17. avgust 2011

Mesne kroglice v paradižnikovi omaki z melancani

 

Malce več dela je z vsem temla, ampak za kakšno spretno kuharico ni problema. Nisem uspela fotografirati vsega skupaj, pač pa zgolj na krožniku. Je bilo pa super dobro, res.  Morda zaradi arabskih začimb, ki jih imam rada, ni potrebno, da jih uporabite, se pa dobijo v večjih marketih, tako, da ni problem kupiti le te. Melancani v omaki pa so tako mehki, da se topijo v ustih. Res, posrečena kombinacija vsega. 

 

MESNE KROGLICE V PARADIŽNIKOVI OMAKI Z MELANCANI 4 osebe

 

Dsc_0119

Mesne kroglice:

300 g mletega mešanega mesa

1/2 čebule

3 stroki česna

šopek svežega peteršilja

pest sončičnih semen

majaron

sol

*arabske začimbe

*žafran

*ingver

olje

 

Polovico ćebule in česen dorbno nasekljamo in popražimo na žlici olja, do svetlo rjavega. Malce ohladimo. Stresemo na meso, dodamo začimbe - lahko po želji, drobno nasekljan peteršilj, sončična semena, solimo in z roko dobro premešamo v gladko maso. Iz mase oblikujemo majhne korglice, približno 3 cm v premeru. Popečemo jih z vseh strani na pooljeni ponvi. Pazimo, da jih lepo obračamo, da ne razpadejo, ko se lepo rjavo zapečejo z vseh strani, ni več bojazni.

 

Omaka:

 

1 melancan

500 ml paradižnikove mezge

voda

sol

 

Melancan očistimo in narežemo na majhne kocke. Popražimo jih na vročem olju, olja naj bo dovolj, da se meso melancana vpije v olje, sicer bo trd in neužiten. (morda kak dl olja rabi vse tole). Pražimo, da porjavi z vseh strani, dodamo paradižnikovo mezgo, solimo, po potrebi dolijemo nekaj vode in dodamo mesne kroglice. Kuhamo še vsaj pol ure do 45 minut na zmernem ognju. Postrežemo z rižem.

 

 

Dsc_0119

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar