sobota, 30. avgust 2014




AJDA Z BALZAMIČNIM KISOM, SOJINO OMAKO IN ČEŠNJEVIMI PARADIŽNIKI






ajda, po želji, odvisno ali želite narediti za glavno jed ali za prilogo
sojina omaka, pazite na slanost
balzamični kis (manj kot sojine omake)
2 cm naribanega ingverja
3 stroki česna
1/2 čebule, sama sem dala rdečo
2-3 žlice olja

V posodi zmešamo sojino omako, balzamični kis in nariban ingver. Čebulo narežemo na tanke rezine in jo skupaj s česnom popražimo na olju da uvene in rahlo porjavi. Dodamo ajdo, dobro premešamo, zalijemo s sojino omako, balzamičnim kisom in kako skodelico vode in pokrito dušimo. Če je vode premalo, jo sproti dolivamo. Ko je ajda skoraj mehka in voda v večini povre, dodamo narezane češnjeve paradižnike in med mešanjem pražimo, da voda popolnoma povre. Postrežemo kot samostojno jed z izdatno solato ali pa kot prilogo.
















Ni komentarjev:

Objavite komentar