Seveda, kaj naredit, lahkega, poletnega... Na easy, da je poceni, ni veliko dela, okusno, pa ne redi? No, ja, vsem sigurno ne bo všeč, amapk jaz se tegale spomnim od majhnega. In sem imela rada. Moja mama je sicer narezala noter hrenovko, ampak jaz se sedaj temu izognem. Ni potrebno, sploh ne. Tisti, ki ne morete brez mesa, pa lahko daste noter kaj, kar vam po okusu odgovarja.
Je pa s pire krompirjem tole krasno, kosilo, lahko tudi večerja...
SLADKO ZELJE (zelje v omaki) 4 osebe
1/4 manjše glave zelja, nerezane
1/2 čebule
1/3 pora
3 stroki česna
5 žlic paradižnikove mezge
olje
muškatni orešček
bazilika
majaron
mleta kumina
sol
voda
Čebulo in por narežemo. Česen olupimo. Zelje narežemo na trakove. Na dveh žlicah olja zarumenimo čebulo, por in stroke česna, dodamo paradižnikovo mezgo, malce pokuhamo, dodamo trakove zelja, vodo, začimbe, solimo in kuhamo, da se zelje zmehča. Postrežemo s krompirjevim pirejem, lahko samo s kruhom.
Na olju prepražimo čebulo, por in česen...
Takole...
Dodamo paradižnikovo mezgo...
Pokuhamo...
Zelje...
Dodamo trakove zelja...
Dodamo začimbe, sol in kuhamo do mehkega...
Takole...
Postrežemo s pire krompirjem...
Takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar