sreda, 18. maj 2011

Sladko zelje (zelje v omaki)

 

Seveda, kaj naredit, lahkega, poletnega... Na easy, da je poceni, ni veliko dela, okusno, pa ne redi? No, ja, vsem sigurno ne bo všeč, amapk jaz se tegale spomnim od majhnega. In sem imela rada. Moja mama je sicer narezala noter hrenovko, ampak jaz se sedaj temu izognem. Ni potrebno, sploh ne. Tisti, ki ne morete brez mesa, pa lahko daste noter kaj, kar vam po okusu odgovarja. 

Je pa s pire krompirjem tole krasno, kosilo, lahko tudi večerja...

 

 

SLADKO ZELJE (zelje v omaki) 4 osebe

 

Dsc_00523

 

1/4 manjše glave zelja, nerezane

1/2 čebule

1/3 pora

3 stroki česna

5 žlic paradižnikove mezge

olje

muškatni orešček

bazilika

majaron

mleta kumina

sol

voda

 

Čebulo in por narežemo. Česen olupimo. Zelje narežemo na trakove. Na dveh žlicah olja zarumenimo čebulo, por in stroke česna, dodamo paradižnikovo mezgo, malce pokuhamo, dodamo trakove zelja, vodo, začimbe, solimo in kuhamo, da se zelje zmehča. Postrežemo s krompirjevim pirejem, lahko samo s kruhom.

Na olju prepražimo čebulo, por in česen...

Dsc_00172

Takole...

Dsc_00203

Dodamo paradižnikovo mezgo...

Dsc_00213

Pokuhamo...

Dsc_00223

Zelje...

Dsc_00275

Dodamo trakove zelja...

Dsc_00323

Dodamo začimbe, sol in kuhamo do mehkega...

Dsc_00331

Takole...

Dsc_00494

Postrežemo s pire krompirjem...

Dsc_00492

Takole...

Dsc_00534

 


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar