Tale recept je pa s skrajnega J Italije, torej večkrat preizkušen, pravzaprav oni dajejo v plasti vmes kako šunko, pršut, panceto, karkoli že. In nikoli ne dajejo bešamela, kar je meni zelo všeč. : )
LAZANJA z melancani v testu prilagodite količine sebi
Omaka iz paradižnikove mezge, soljena z začimbami, vsaj 500 ml je gre noter...
pečeni melancani v testeni srajčki, ostanek od prejšnjega dne
nariban sir
Paradižnikovo mezgo pokuhamo, solimo, damo začimbe po želji in vodo, da je redkejša. V pekač zlijemo toliko omake, da pokrije dno. Na to naložimo suhe testenine za lazanjo, nanje rezine pečenih melancanov, sir, zopet zalijemo s paradižnikovo mezgo, damo gor testo in potem ponavljamo dokler ni pekač poln ali ne zmanjka sestavin. Zadnjo plast dobro prelijemo z omako, posujemo s sirom in pečemo na 180*c v pečici kake pol ure, lahko tudi več. Ponudimo s solato.
Paradižnikova mezga...
Pokuhamo jo z začimbami in solimo (bazilika, majaron)...
Melancani v testeni srajčki od prejšnjega dne...
Testenine za lazanjo...
Nariban sir...
Pekač...
Na dno zlijemo omako...
Gor damo testenine...
Gor pečene melancane...
Pa sir...
Pa omako...
Spet testenine...
Melancane...
Sir...
Omako...
Melancane...
Omako...
Sir... Pa hop v pečico na 180*c za kako uro...
Pečena zgleda takole...
Postrežemo...
Ni komentarjev:
Objavite komentar