torek, 17. maj 2011

Šparglji s pečeno papriko in parmezanovo polento

ŠPARGLJI S PEČENO PAPRIKO IN PARMEZANOVO POLENTO 2 osebi

 

Dsc_00253

Pol zavitka špargljev, cca 250 g

1/2 zelene paprike

1/2 rdeče paprike

1/2 rumene paprike

olje

Skodelica in pol koruznega zdroba za polento

sol

parmezan po želji

 

Šparglje očistimo, odstranimo olesenele dele, prelomimo, vršičke shranimo, ostalo narežemo na koščke. Papriko očistimo in narežemo. Vršičke zblanširamo v vreli vodi, nekaj minut je dovolj. Odcedimo. Na dveh žlicah olja prepražimo koščke paprike in koščke špargljev. Na koncu pridenemo še vršičke in še malo popražimo.

Koruzni zdrob kuhamo v vrelem kropu, dodamo nariban parmezan ali rezine parmezana. Kuhamo, dokler ni mehko, ohladimo, da se strdi in postrežemo s pečeno papriko in šparglji. 

 

Paprika, narezana...

Dsc_00042

Šparglji, narezani in vršički...

Dsc_00056

Koruzni zdrob za polento...

Dsc_0152

Zakuhamo v kropu...

Dsc_00134

Dodamo parmezan...

Dsc_00153

Kuhana in ohlajena polenta...

Dsc_00312

Pokuhamo vršičke...

Dsc_00112

Prepražimo na olju papriko in koščke špargljev...

Dsc_00124

Vršičke odcedimo...

Dsc_00145

Pridenemo zdraven, v ponev...

Dsc_00183

Postrežemo s polento...

Dsc_00224

 

Dsc_00256

 

Dsc_00293

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar