ŠPARGLJI S PEČENO PAPRIKO IN PARMEZANOVO POLENTO 2 osebi
Pol zavitka špargljev, cca 250 g
1/2 zelene paprike
1/2 rdeče paprike
1/2 rumene paprike
olje
Skodelica in pol koruznega zdroba za polento
sol
parmezan po želji
Šparglje očistimo, odstranimo olesenele dele, prelomimo, vršičke shranimo, ostalo narežemo na koščke. Papriko očistimo in narežemo. Vršičke zblanširamo v vreli vodi, nekaj minut je dovolj. Odcedimo. Na dveh žlicah olja prepražimo koščke paprike in koščke špargljev. Na koncu pridenemo še vršičke in še malo popražimo.
Koruzni zdrob kuhamo v vrelem kropu, dodamo nariban parmezan ali rezine parmezana. Kuhamo, dokler ni mehko, ohladimo, da se strdi in postrežemo s pečeno papriko in šparglji.
Paprika, narezana...
Šparglji, narezani in vršički...
Koruzni zdrob za polento...
Zakuhamo v kropu...
Dodamo parmezan...
Kuhana in ohlajena polenta...
Pokuhamo vršičke...
Prepražimo na olju papriko in koščke špargljev...
Vršičke odcedimo...
Pridenemo zdraven, v ponev...
Postrežemo s polento...
Ni komentarjev:
Objavite komentar