OMAKA ZA TESTENINE Z MELANCANI 4 osebe
1 melancan
5 žlic olja
2 skodelici paradižnikove mezge
timijan
bazilika
sol
Melancan peremo in narežemo na majhne koščke. Na olju v ponvi jih popražimo, da porjavijo na vseh straneh, dolijemo paradižnikovo mezgo, solimo, dodamo timijan in baziliko in kuhljamo, da se meso melancana dobro zmehča in poveže z omako. Postrežemo na testeninah ali pa testenine premešamo v omaki sami in postrežemo. Omako se lahko uporabi za njoke, polento, riž... *Ne šparat tistih 5 žlic olja, melancani ga rabijo. In pečeni na olju, združeni s paradižnikom, bojo dali žameten okus in teksturo. Če je olja premalo, boste dobili trde koščke, podobne čigumijem...
Melancan narežemo...
Popražimo na olju...
Takole...
Dodamo paradižnikovo mezgo...
Takole, solimo, dodamo timijan, baziliko...
Kuhljamo... Da se melancani lepo povežejo v omako...
Kuhane testenine stresemo v omako... Premešamo...
Postrežemo...Takole...
Ni komentarjev:
Objavite komentar