torek, 3. maj 2011

Omaka za testenine z melancani

 

OMAKA ZA TESTENINE Z MELANCANI 4 osebe

1 melancan

5 žlic olja

2 skodelici paradižnikove mezge

timijan

bazilika

sol

 

Melancan peremo in narežemo na majhne koščke. Na olju v ponvi jih popražimo, da porjavijo na vseh straneh, dolijemo paradižnikovo mezgo, solimo, dodamo timijan in baziliko in kuhljamo, da se meso melancana dobro zmehča in poveže z omako. Postrežemo na testeninah ali pa testenine premešamo v omaki sami in postrežemo. Omako se lahko uporabi za njoke, polento, riž... *Ne šparat tistih 5 žlic olja, melancani ga rabijo. In pečeni na olju, združeni s paradižnikom, bojo dali žameten okus in teksturo. Če je olja premalo, boste dobili trde koščke, podobne čigumijem...

 

Melancan narežemo...

Dsc_00031

Popražimo na olju...

Dsc_00043

Takole...

Dsc_00053

Dodamo paradižnikovo mezgo...

Dsc_0177

Takole, solimo, dodamo timijan, baziliko...

Dsc_00066

Kuhljamo... Da se melancani lepo povežejo v omako...

Dsc_00094

Kuhane testenine stresemo v omako... Premešamo...

Dsc_01273
Postrežemo...

Dsc_01324

Takole...

Dsc_0140

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar