Mi ne da miru, da je ne bi naredila. Pač, po navdihu, kot ponavadi... Hi, hi... In JE noro dobra. Popražen por, šparglji, gorčica in parmezan dajo zelo odločne okuse, ki pa so zares, prava poezija... Si kar zamišljam, ko bi kje v Franciji v kaki mali, lokalni obedilnici naročila kaj podobnega... MmmMmm....
QUICHE/KIŠ S ŠPARGLJI priloga 4 osebe, glavna jed 2 osebi
1 skodelica moke
1/2 skodelice masla
1 velika žlica kisle smetane
1/2 skodelice moke
ščep soli
250 g špargljev
1/2 pora
1 jajce
50 g parmezana
1 velika žlica dijonske gorčice
100 ml sladke smetane
žlica olja
Zmešamo moko, jajce, kislo smetano, maslo, ščep soli in vodo v voljno testo. Pustimo ga počivati v hladilniku vsaj kako uro, lahko tudi čez noč. Ko ga vzamemo ven, počakamo, da se malce segreje in z njim obložimo pekač.
Šparglje očistimo. Zgornje vršičke shranimo in jih na hitro blanširamo v vodi. Ostali del narežemo na koščke. Por narežemo na koščke in ga na žlici olja, skupaj s šparglji popražimo, da malce porjavi. Takoj odstavimo in ohladimo. V šparglje vmešamo sladko smetano, dijonsko gorčico, parmezan in jajce, ter dobro premešamo. Maso nadevamo v obložen pekač, po vrhu okrasimo s cvetki špargljev in pečemo v pečici na 180*c.
Moka, maslo, jajce, kisla smetana, dodamo še vodo...
Zamesimo testo... Takole, naprej bo treba z roko...
Tako. Damo ga počivat na hladno, lahko čez noč.
Šparglji...
Narezan por...
Prepražimo na olju...
Takole... Odstavimo in ohladimo...
Testo, ki je počivalo v vrečki v hladilniku...
Pekač... (Ikea, če se ne motim)
Obložimo ga s testom...
Dodamo parmezan, jajce, dijonsko gorčico in sladko smetano...
Premešamo, mora biti gosto...
Nadevamo v pladenj s testom...
Takole...
: )
Pečena...
Takole zgleda...
Dig in...
Košček...
Pa še z druge strani...
Ni komentarjev:
Objavite komentar