torek, 24. maj 2011

Quiche/Kiš s šparglji

Mi ne da miru, da je ne bi naredila. Pač, po navdihu, kot ponavadi... Hi, hi... In JE noro dobra. Popražen por, šparglji, gorčica in parmezan dajo zelo odločne okuse, ki pa so zares, prava poezija... Si kar zamišljam, ko bi kje v Franciji v kaki mali, lokalni obedilnici naročila kaj podobnega... MmmMmm....

 

QUICHE/KIŠ S ŠPARGLJI priloga 4 osebe, glavna jed 2 osebi

Dsc_01401

 

Dsc_01763

 

1 skodelica moke

1/2 skodelice masla

1 velika žlica kisle smetane

1/2 skodelice moke

ščep soli

 

250 g špargljev

1/2 pora

1 jajce

50 g parmezana

1 velika žlica dijonske gorčice

100 ml sladke smetane

žlica olja

 

Zmešamo moko, jajce, kislo smetano, maslo, ščep soli in vodo v voljno testo. Pustimo ga počivati v hladilniku vsaj kako uro, lahko tudi čez noč. Ko ga vzamemo ven, počakamo, da se malce segreje in z njim obložimo pekač.

Šparglje očistimo. Zgornje vršičke shranimo in jih na hitro blanširamo v vodi. Ostali del narežemo na koščke. Por narežemo na koščke in ga na žlici olja, skupaj s šparglji popražimo, da malce porjavi. Takoj odstavimo in ohladimo. V šparglje vmešamo sladko smetano, dijonsko gorčico, parmezan in jajce, ter dobro premešamo. Maso nadevamo v obložen pekač, po vrhu okrasimo s cvetki špargljev in pečemo v pečici na 180*c.

 

Moka, maslo, jajce, kisla smetana, dodamo še vodo...

Dsc_00503

Zamesimo testo... Takole, naprej bo treba z roko...

Dsc_00512

Tako. Damo ga počivat na hladno, lahko čez noč.

Dsc_00535

Šparglji...

Dsc_0008

Narezan por...

Dsc_00734

Prepražimo na olju...

Dsc_00743

Takole... Odstavimo in ohladimo...

Dsc_00761

Testo, ki je počivalo v vrečki v hladilniku...

Dsc_00813

Pekač... (Ikea, če se ne motim)

Dsc_00862

Obložimo ga s testom...

Dsc_00875

Dodamo parmezan, jajce, dijonsko gorčico in sladko smetano...

Dsc_00882

Premešamo, mora biti gosto...

Dsc_00893

Nadevamo v pladenj s testom...

Dsc_01305

Takole...

Dsc_01332

:  )

Dsc_01355

Pečena...

 

Takole zgleda...

 

Dig in...

 

 

 

Košček...

 

Pa še z druge strani...

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar