Evo, jagode široko dostopne. Pa dejmo delat sladolede in vse živo. Tole je za vse prste obliznit. Pa ni tok redilno, ni še smetane not, pa kisle smetane, pa jajc (bognedaj, to sovražim), pa mascarponejev, pa... Skratka, sadje, sladkor, lahko se ga da več, manj, kakor komu paše, pa smetana, za teksturo in okus... To je vse, cela umetnost. Nič posebnega.
DOMAČ JAGODNI SLADOLED - ZMRZLINA
1 kg svežih jagod
180 ml sladke smetane
200 g fruktoze, lahko sladkorja, se ga da malo več, kot fruktoze
Jagode operemo in očistimo, nato pa jih v mešalniku zmešamo s sladkorjem in smetano. Prelijemo v plastično posodo s pokrovom in damo v zamrzovalnik. *POZOR! Vsake pol ure premešamo, da se enakomerno strdi. Pazi, tole se trdi kar precej ur, : ) Da ne bo slabe volje... : )
Jagode...
Damo v mešalnik...
Fruktoza...
Sladka smetana...
Zmiksamo...
Takole, pripravljeno za v zamrzovalnik...
Vmes premešamo...
Takole zgleda zamrznjen...
Postrežemo...
Ni komentarjev:
Objavite komentar