sreda, 18. maj 2011

Domač jagodni sladoled - zmrzlina

 

Evo, jagode široko dostopne. Pa dejmo delat sladolede in vse živo. Tole je za vse prste obliznit. Pa ni tok redilno, ni še smetane not, pa kisle smetane, pa jajc (bognedaj, to sovražim), pa mascarponejev, pa... Skratka, sadje, sladkor, lahko se ga da več, manj, kakor komu paše, pa smetana, za teksturo in okus... To je vse, cela umetnost. Nič posebnega. 

 

DOMAČ JAGODNI SLADOLED - ZMRZLINA


1 kg svežih jagod

180 ml sladke smetane

200 g fruktoze, lahko sladkorja, se ga da malo več, kot fruktoze

 

Jagode operemo in očistimo, nato pa jih v mešalniku zmešamo s sladkorjem in smetano. Prelijemo v plastično posodo s pokrovom in damo v zamrzovalnik. *POZOR! Vsake pol ure premešamo, da se enakomerno strdi. Pazi, tole se trdi kar precej ur, :  ) Da ne bo slabe volje... :  )

Jagode...

Dsc_00214

Damo v mešalnik...

Dsc_00032

Fruktoza...

Dsc_00165

Sladka smetana...

Dsc_00384

Zmiksamo...

Dsc_00346

Takole, pripravljeno za v zamrzovalnik...

Dsc_00362

Vmes premešamo...

Dsc_00611

Takole zgleda zamrznjen...

Dsc_00012

Postrežemo...

Dsc_00056

 

Dsc_00112

 

Dsc_00124

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar