BISKVIT Z MARCIPANOM NA HRUŠKAH Z VINOM
275 g moke
300 g marcipana
100 g sladkorja
125 g masla
4 jajca
1 steklenička mandljeve arome (oljnate)
2 dl smetane
1 žlička pecilnega praška
4 hruške
2 dl rdečega vina
2 žlici sladkorja
Marcipan naribamo.
Hruške olupimo, izkoščičimo in narežemo na krhlje. Popražimo jih v ponvi skupaj z vinom in sladkorjem. Narahlo obrnemo, da nam ne razpadejo. Počasi kuhljamo, da voda povre in ostane gost, sladek vinski sirup. Odstavimo. Rahlo ohladimo in naložimo v pekač.
Penasto umešamo maslo, jajca in sladkor, dodamo nariban marcipan, postopoma pa še moko s pecilnim praškom, mandljevo aromo in smetano. Zmes prelijemo preko hrušk in pečemo v pečici na 180*c.
Marcipan...
Marcipan naribamo...
Hruške izkoščičimo, narežemo na krhlje...
Zalijemo z vinom, dodamo sladkor in kuhljamo...
Dokler ne nastane sirup... Odstavimo, malo ohladimo...
Stresemo na pekač...
Razporedimo...
Jajca, slador, maslo, penasto umešamo...
Dodamo nariban marcipan...
Potem še moko, mandljevo aromo in smetano...
Razporedimo po hruškah...
Takole...
Pečen biskvit...
Pa še prerezan...
Ni komentarjev:
Objavite komentar