sreda, 4. maj 2011

Biskvit z marcipanom na hruškah z vinom

BISKVIT Z MARCIPANOM NA HRUŠKAH Z VINOM


275 g moke

300 g marcipana

100 g sladkorja

125 g masla

4 jajca

1 steklenička mandljeve arome (oljnate)

2 dl smetane

1 žlička pecilnega praška

 

4 hruške

2 dl rdečega vina

2 žlici sladkorja

 

Marcipan naribamo.

Hruške olupimo, izkoščičimo in narežemo na krhlje. Popražimo jih v ponvi skupaj z vinom in sladkorjem. Narahlo obrnemo, da nam ne razpadejo. Počasi kuhljamo, da voda povre in ostane gost, sladek vinski sirup. Odstavimo. Rahlo ohladimo in naložimo v pekač.

Penasto umešamo maslo, jajca in sladkor, dodamo nariban marcipan, postopoma pa še moko s pecilnim praškom, mandljevo aromo in smetano. Zmes prelijemo preko hrušk in pečemo v pečici na 180*c.

 

Marcipan...

Dsc_0009-1

Marcipan naribamo...

Dsc_0123

Hruške izkoščičimo, narežemo na krhlje...

Dsc_0124

Zalijemo z vinom, dodamo sladkor in kuhljamo...

Dsc_0126

Dokler ne nastane sirup... Odstavimo, malo ohladimo...

Dsc_0142

Stresemo na pekač...

Dsc_0144

Razporedimo...

Dsc_0146

Jajca, slador, maslo, penasto umešamo...

Dsc_0147

Dodamo nariban marcipan...

Dsc_0151

Potem še moko, mandljevo aromo in smetano...

Dsc_0153

Razporedimo po hruškah...

Dsc_0154

Takole...

Dsc_0156

Pečen biskvit...

Dsc_01583

Pa še prerezan...

Dsc_01643

 

 

 

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar