ponedeljek, 13. oktober 2014



KAKAVOV SMUTI/smoothie 2 OSEBI






2 banani
200 ml mandljevega mleka
1 žlička kakava (po želji in okusu lahko več)

Dan začet s sadjem. Če ne gre drugače, se ga da v lahek napitek. Sama ne morem jesti zjutraj, sadja še posebej ne, zato pa rada zmiksam v napitek, fliknem v torbico in šibam po opravkih. To mi je všeč. 

Če banane lepo doma pustite, da dozorijo do rjavih pikic, ne boste potebovali dodajati nobenega sladkorja, medu, stevije, ker so same dovolj sladke. Sama vedno kupujem banane na zalogo, da jih imam za smutije v takemle stanju. Ker pa se naveličamo okusov, takih in drugačnih kombinacij, pa pride zelo dobro banana s kakavom. Zadnjič sem prejela paket iz eko trgovine  (http://www.eko-trgovina.si/), kjer imajo zdrava živila v lepih, eko embalažah, so cenovno ugodni in sedaj potekajo akcije za nakup nad 50 € in pa popusti in popustne kode ob nakupu. Kakav v prahu pa vsebuje poleg blejakovin, ogljikovih hidratov, maščob in vlaknin še magnezij, železo in cink. Banane so bogate s kalijem, to je mineral, ki je potreben za pravilno delovanje ledvic, srčnega utripa, srčnega tlaka in je pomemben dejavnik pri krčenju mišic, saj pretvarja fruktozo v glikogen, ki ga naše mišice potrebujejo za svoje delovanje. Banane so bogate tudi s fosforjem, železom in magnezijem, vitaminom A, B in C.
Namesto mandljevega mleka lahko uporabite kokosovo vodo, mleko, jogurt, kefir, dodate kakšne žitne kosmiče ali semena...
























Ni komentarjev:

Objavite komentar