ponedeljek, 20. oktober 2014


 POLNOZRNAT MLEČNI ZDROB Z LUCUMO IN JAVORJEVIM SIRUPOM






1 skodelica polnozrnatega pšeničnega zdroba
400 ml riževega mleka
javorjev sirup po okusu, lahko pa sladite s stevijo

Peacan orehi za okras in javorjev sirup za preliv.


Zavremo riževo mleko in zakuhamo pšenični zdrob. V nekaj minutah se zgosti, naj ne bo pregosto. Mleko dodajamo po potrebi, da ni pregosto, saj zdrob, ko se hladi, še nabrekne. Sladimo z javorjevim sirupom ali stevijo. Počakamo, da se ohladi do mlačnega in vmešamo stevijo v prahu. Ko postrežemo, okrasimo s peacan orehi in prelijemo z javorjevim sirupom. 

Lucuma v prahu je naravno sladilo, pripravljeno iz slastnega perujskega super sadja Lucuma. Vsebuje vrsto hranil, vključno z vitamini, minerali in vlakninami in je okusen dodatek k mlečnim napitkom, smoothijem in beljakovinskim napitkom ter je idealen nadomestek sladkorja v sladicah in tortah.
Super živilo Lucuma je subtropsko sadje iz suhih subtropskih andskih obalnih dolin v Peruju, pozneje pa so jo nasadili tudi v Ekvadorju in Čilu. Raste na nadmorskih višinah med 1000 in 2400 metri. Cajamarca, Ancash, Lima in Ayacucho so glavna področja v Peruju kjer rastejo drevesa Lucuma. Lucumo so našli tudi na keramiki na pogrebnih mestih avtohtonih prebivalcev obalnega Peruja. Ljudstvo Moche je bilo navdušeno nad kmetijstvom in so v svoji umetnosti pogosto upodabljali sadje in zelenjavo, vključno z Lucumo. Vir: nutrisslim


Polnozrnat pšenični zdrob z lucumo in javorjevim sirupom...
















Ni komentarjev:

Objavite komentar