petek, 12. september 2014




KOKOS - ANANAS CUPCAKES (vegan) 12 kosov








2 skodelici moke
1 skodelica sladkorja (sladki pa morjo bit, pa nej gre vse v maloro)
1 skodelica sojinega mleka
1/2 skodelice olja
3 žlice kokosove moke
1 zavitek vinskega kamna
ščep soli

1 zavitek kokosove smetane za stepanje
sladkor
***1/2 konzerve vloženega ananasa, odcejenega in zmiksanega

Vse sestavine za testo zmešamo v homogeno maso, napolnimo modelčke in pečemo kakih 20 min na 180°c. Ohladimo. Sredico izrežemo z izrezovalnikom za cupcakee (kupljen v trgovini Tedi za 50c).

Kokosovo smetano stepemo z mešalnikom in vanjo vmešamo zmiksan ananas. Napolnimo biskvit in naredimo lepo kapico na vrhu.  


***Rastlinska smetana ni enako čvrsta kot navadna. Ko sem dala noter še zmiksan anananas je postalo precej tekoče. Sicer ni problema, bojo cupcakei bolj sočni. Ni pa krema tako čvrsta, da bi kapica lepo stala gor. In je je malo manj, :)





























Ni komentarjev:

Objavite komentar